Silly: Gross till Italien

Det är ju lite av finländsk afton i kväll så varför inte ta en silly season-nyhet i den andan.

Finlands landslagsforward Krista Gross, som förra säsongen slet ned otaliga returer för Udominate Basket i Umeå, har klart med ny klubb. Hon fortsätter sin proffskarriär i Italien med BC Castel Scrivia som håller till i andraligan serie A2.

Krista som snittade 8 poäng + 7,5 returer i Umeå har även tidigare spelat i Italien, det var säsongen 2013/2014 i Napoli.

– Jag gillade verkligen Italien, så det är skönt att åka tillbaka. Vi har ett ganska bra lag. Om allt går bra så kan vi ta oss upp till högsta ligan. Min roll gör att jag får ha bollen mycket, trevligt att få vara en så kallad ”nyckelspelare”, säger Gross i ett pressmeddelande.

Krista Gross tog SM-silver med Umeå och kommer att återvända till arenan i Luleå där femte och avgörande matchen spelades. Den 23 november spelas sista EM-kvalmatchen mellan Sverige och Finland just i Luleå. Innan dess ska Finland även spela hemmamatch mot Spanien den 19 november.

25-åringen som mäter 183 cm har personligen visat fin augustiform i det blåvita landslaget, bland annat genom en mäktig dubbel-dubbel med 20 poäng (5 av 7 på tvåor, 1/1 på treor,  samt 7 av 9 på straffkast) + 19 returer i en landskamp mot Tyskland.

Finland har dock inte övertygat som lag, även om en del nya spelare testats i landskamperna i augusti. Finland har förlorat två gånger mot Estland och två gånger mot Tyskland.

Bilden: Krista Gross. Foto: Peter Hegethorn

x x x x x

Mera silly-nytt: Bloggen har tidigare fått uppgiften att Tiffany Brown som i fjol spelade med Sallén skulle till Slovakien. Nu finns en bekräftelse på detta så därmed dessa rader: Ny klubb för stjärnguarden är Piestanske Cajky, förra säsongen silverlag i Slovakien. Den 30-åriga amerikanskan snittade för Uppsala i svenska ligan 15,7 poäng, 4,5 returer och 4,4 assists. Hon blev även utsedd till Årets Guard i basketligan dam 2015/2016.

Sallén pressade ett skadedrabbat Udominate Basket till fem matcher i SM-semifinal i våras. Detta blogginlägg avslutas med en liten twist med Umeå-anknytning. I Slovakien blir Tiffany Brown lagkamrat med en tidigare Udominate-spelare – brittiskan Chantelle Handy som även hon skrivit på för ”Piestanske Seagulls”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.