Coachernas summering

Efter Umeå-Jämtland 81-89 i Umeå BSKT Cups öppningsmatch summerar lagens coacher så här:

Jesper Gustavsson:
– Summan är att de gör lite för mycket poäng mot oss, vi kan inte kontrollera tempot, med det vill jag ändå säga att David Jallow, Albin Frank och Robin Alm gjorde ett bra jobb och lirade basket utan tvångströja. Sedan måste de utvecklas.

– Efter halvtid lärde vi oss att spela mot pressen och trots alla turnovers (23 totalt) så klarade vi 81-89. Vi hade chansen i slutet, men då blev vi rädda att avsluta.

– Kikar vi på statsen så var våra stora bra, George Valentine hade 14 returer plus 17 poäng med träff på 8 av 9 skott, det är klart godkänt (!). André Nilsson och Josh Wolfram hade också hög procent. Egal Saleman sköt inte lika bra, men hade 7 returer + 5 assists utöver sin 10 poäng.

Torbjörn Gehrke, Jämtland:
– Det är svårt att spela en sådan här match där nivån läggs så snävt. Nu blev det något i stil med 48-49 totalt på båda lagen, okej att det är försäsong även för domarna men det blev svårt när vi inte har så många spelare att tillgå.

– Umeå såg bättre ut än väntat med tanke på skadorna på tre guarder och det var monstersvårt mot dem i returtagningen, men å andra sidan kunde vi utnyttja vår mindre storlek till att göra det svårt för dem, stjäla bollar och sätta upp en del öppna treor, det gav en del lätta poäng.

– Allt som allt viktigt att kunna skapa ett sätt att vinna trots skräpigt spel. Jag tog timeout ett par minuter från slutet och sade att spelarna antingen kunde ge bort matchen, eller så ta hand om det här och inte låta det vara bekvämt för Umeås stora killar.

Matchfakta: Umeå BSKT Cup.
Umeå-Jämtland 81-89 (26-23, 12-28, 23-17, 20-21).
Umeå: Josh Wolfram 18, George Valentine 17, André Nilsson 15, Egal Saleman 10, Albin Frank 8, Robin Alm 7, David Jallow 6.
Jämtland: Jabril Durham 16, Mike Brusewitz 14, Niklas Larsson 13, Dino Cinac 11, Preston Purifoy 10, Samuel Berkelund 10, Anton Kobylak-Berglund 9, Gustav Hansson 5, Olle Lundqvist 1.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.