Coach Grant har en plan

Den nya orutinerade upplagan av Uppsala Basket har en veterancoach med en plan.

I den ingick inte att vinna i Umeå. Siktet är kortsiktigt inställt på att närmast försöka ta poäng hemma mot Eos och Norrköping.

Men Kelly Grant har också tankar om att förstärka laget och vinna fler matcher.

– Just nu är det inte annat än att spela de kort man fått i handen, men det pågår jobb både med att få tillbaka spelare och att hitta sponsorpengar för importspelare, säger Kelly Grant innan Uppsala klev på tåget för att åka hem från den programenliga storförlusten Umeå.

– En spelare som kanske kan hjälpa oss är Katarina Andersson, problemet är att hon jobbar och bor i Stockholm. Men nu har hon visat intresse och ska i alla fall undersöka om det finns någon möjlighet att kombinera med sitt arbete, förklarar Uppsala-coachen, som överst på önskelistan har en center och en pointguard.

– Vi behöver verkligen få in spelare på de positionerna.

Christy Bacons sätt att ställa upp gratis och jälpa klubben har gett eko. Mot Umeå blev det snudd på 36 minuter, 16 poäng och 10 returer. Om Uppsala framöver skulle kunna komplettera det unga laget med en Katarina Andersson och en amerikansk pointguard och kanske ytterligare en import så kan Uppsala kanske förvandlas från ett tippat jumbolag till att kunna slåss om en plats i mitten av tabellen.

Framtiden får utvisa om coach Grant hittar nya kort i leken och kanske något ess i rockärmen.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.