Europa-spelet ger besked

Udominate Basket har inlett basketligan värdigt en guldfavorit, med fem klara segrar.

Umeålaget underströk sin överlägsenhet genom att göra tresiffrigt på Östersund, 100–61, och är därmed uppe i en genomsnittlig segermarginal på 30 poäng.

Anförda av Santa Okockyte sprang Umeå ifrån Östersund och tog i Vindeln femte raka i ligan.

– Trevligt för publiken när vi vinner stort, men det är ingen stark liga så det kommer att bli svårare när vi ska in i EuroCup, säger landslagsguarden från Litauen.

Efter fem raka segrar i svenska ligan, inklusive den med stor marginal borta mot regerande mästarlaget Luleå, drar Santa Okockyte inte några större växlar på resultaten.

– Visst känns det bra, men motståndet är som det är. Inte förrän vi testas i Europa-spelet får vi något svar på hur bra vi egentligen är.

Coach Tamara Ruzic var till stora delar nöjd med spelet i Vindelns sporthall. Men även hon har tankarna på EuroCup som inleds om knappt tre veckor.

– Mycket är bra, särskilt lagspelet där alla är ”superstars” och bidrar. Men vi har kvar en del odisciplin i försvarsarbetet som vi behöver korrigera. Det behövs även att vi får ut mer i den offensiva returtagningen, summerar Umeå-coachen.

Mer läsning (Plus): Väntar på svårare uppgifter

Bilden: Santa Okockyte steget före Östersunds Isabelle Edholm.
Foto: Peter Hegethorn

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.