Bryter Umeå-kontraktet

Breaking news: Amerikanen Gerald Williams bryter sitt kontrakt med Umeå BSKT och åker hem.

Den 25-årige guarden saknades när Umeå senast spelade borta mot Jämtland, då på grund av magsjuka. Nu finns han inte heller med i kvällens bortamatch mot Södertälje och förklaringen är att han inte kvar i truppen.

– Han bryter kontraktet av personliga skäl, förklarar klubbens ordförande Michael Jalmby.

Transferfönstret i svensk basket stänger i dag den 31 januari, så någon ersättare blir det inte.

– Vi väntar på att Rudy Mbemba och Terrence Oglesby ska komma tillbaka, närmast får andra som Robin Alm och Albin Frank kliva fram, säger Michael Jalmby.

Gerald Williams spelade 16 matcher för Umeå BSKT. I snitt blev det 14 poäng, 2 returer och 2 assists. Den bästa matchen blev hans sista – det var när Umeå vann hemma mot Malbas – då hade Williams 24 poäng + 6 assists.

Uppdatering:

– Jag är tacksam för att jag fick chansen att spela för Umeå BSKT och lära känna så många underbara människor, ett minne för livet. Tyvärr måste jag åka hem till USA av personliga skäl. Jag önskar klubben all lycka och framgång, säger Gerald Williams i ett pressmeddelande.

– Det är aldrig roligt när spelare lämnar mitt under säsong men nu är det så och det får vi acceptera och jobba vidare. Williams är en kompetent spelare och guard-positionen har vi redan många spelare skadade på så vi får jobba hårdare, säger Umeå BSKT:s sportchef Luca Romano i klubbens pressmeddelande.

Till Bloggen säger Luca Romano att det gått snabbt i den här frågan och att det gjort det svårt i tankarna kring en eventuell ersättare. 31 januari måste en klubb ha klart alla papper för att nya spelare ska kunna bli spelklara i svenska ligan.

– Det gick jättefort det här och tiden räcker inte för att hinna skaffa någon ny amerikan, det är heller ingen idé att snabbt försöka hitta någon halvbra eu-spelare så vi satsar på de egna spelarna, vi har Robin Alm, Albin Frank och även Roble Saleman.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.