Sista hemmamatchen

Umeå BSKT spelar i morgon kväll fredag sin sista hemmamatch i grundserien, sedan återstår två bortamatcher (Norrköping och Södertälje) i slutet av mars. Motståndare i Umeå Energi Arena är Jämtland – det enda lag förutom malbas som BSKT lyckats besegra den här säsongen.

– Det viktiga mot Jämtland blir att hantera deras fastbreaks. Det är där de fått stora runs när de slagit oss. Det handlar i grunden om att ta ned antalet turnovers och att springa hem med disciplin, säger coach Jesper Gustavsson.

– Det vore självklart skönt för självförtroendet med en seger, men att vi känner att vi gör saker bättre, att vi är med i matcherna det är ännu viktigare. Nu har vi återigen inte samma lag två matcher i rad och det har varit vårt stora problem den här säsongen. Spelare hamnar på nya positioner hela tiden och jag sliter med det. Då vet jag att det är än värre för vissa spelare. Där måste vi får till bättre kontinuitet för att få resultat.

– Jämtland lär vara rejält sugna när de haft det svårt i Umeå tidigare, men det är vi också. Vi har slagit Jämtland förut i Umeå och har en bra känsla trots att i saknar några killar. Vi var lite små senast och därför är det skönt att vi får tillbaka André. han är redo för många minuter.

Matchguide

Basketligan herr
Umeå BSKT–Jämtland
Plats: Umeå Energi Arena
Tid: 19.04 fredag
Tränarsnack
– Vi letar efter slutspelsformen just nu. Det viktigaste är att känna att vi gör det vi ska och tar steg spelmässigt.
No­te­ra att…
André Nilsson är tillbaka i spel, i övrigt är det samma lag som senast i förlusten mot Malbas för Umeå.
Terrence Oglesby som gjort två matcher efter skada snittar 16.1 poäng.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.