Landslagscoachens chans

Vedran Bosnic blir kvar som landslagscoach för de blågula herrarna. Om det går bra.

Svenska Basketbollförbundet meddelar i dag att Vedran Bosnic, som nu har avtal till augusti, alltså över förkvalet för att komma in i det riktiga VM-kvalet, kommer att fortsätta leda landslaget i den VM-kvalrunda som startar i november. Förbehållet är dock att landslaget lyckas i augusti.

– Vi är givetvis glada över att ha förlängt avtalet med Vedran, säger SBBF:s generalsekreterare, Lena Wallin-Kantzy. Vedran är energisk, kunnig och har internationell erfarenhet vilket är egenskaper vi värdesätter. Vi kan arbeta långsiktigt i och med detta och behöver inte sätta igång en hastig process i september, nästa kvalomgång börjar ju redan i november.

Assisterande coacher i herrlandslaget är Fredrik Joulamo, Luleå och Adnan Chuk, Norrköping.

Det är nu klart med spelorter för Sveriges hemmamatcher i förkvalet i augusti. Det blir Norrköping och Uppsala som får värdskapet.

Så spelar blågult:

2 augusti: Sverige – Bosnien och Hercegovina i Stadium Arena, Norrköping
5 augusti: Armenien – Sverige
9 augusti: Slovakien – Sverige
12 augusti: Bosnien och Hercegovina – Sverige
16 augusti: Sverige – Armenien i IFU Arena, Uppsala
19 augusti: Sverige – Slovakien i IFU Arena, Uppsala

– Vårt mål är att bli ett av de två bästa lagen i gruppen nu i augusti och ta oss vidare i VM-kvalet. Vi fortsätter med lagbygget och det arbete vi startade förra sommaren, säger förbundskapten Vedran Bosnic i ett pressmeddelande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.