Silly: Kapten som förlänger

Mitt under förra säsongen gjorde Tilde Ahlin comeback i Telge och det innebar att Södertäljes damer gav Udominate en rejäl fajt i fyra matcher i semifinalserien. Det gav blodad tand och nu har Tilde Ahlin bestämt sig för en ny säsong, vilket blir hennes totalt sjunde i karriären i Telge.

– Tilde är oerhört viktig för oss med sin erfarenhet och som lagkapten. Hennes ledaregenskaper betydde massor för vårt unga lag förra säsongen säger coach Viktor Bengtsson till klubbbens hemsida.

Center/forwarden spelade 22 matcher och i snitt 33 minuter förra ässongen. Snittet på 7 poäng och 4 returer säger inte allt om 27-åringens betydelse.

– Det är inte de stora siffrorna rent statistiskt som jag begär av Tilde varje match utan det är hennes defensiva närvaro, smartness och ledaregenskaper som ger oss den matchbild vi vill ha fortsätter Bengtsson.

 

En kommentar

 1. Michael Almenäs

  När förlänger Udominates och BSKT:s kaptener ? vore en viktig signal.
  Hur tänker coach Gustafsson om lagbygget ? Hur vore det spelare från Balkan eller Baltikum för BSKT ? Välutbildade, starka och stabilare än många amerikaner. Hur blir det med Bloggens lågoddsare ?
  Har Udominate försökt värva svenska Nathalie Fontaine ? Är det på väg in en stark forward
  i Udominate, som kan skjuta treor, driva på korgen och ta returer off och def ?
  Vad säger Bloggen ?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.