Rutinerad center med?

Visby Ladies har gjort klart med en rutinerad landslagscenter. 28-åriga Regina Palušná mäter 192 centimeter och har spelat runt om i Europa. Hon kommer senast från Handicap Brno i den tjeckiska ligan där hon 2016/2017 gjorde 18 matcher och snittade 10 poäng och 4 returer per match.

2015/2016 fanns hon i BC Belfius Namur Capitale i Belgien där hon på 18 matcher snittade 5 poäng och 3 returer. Före det har hon spelat  tre säsonger (2012-2015) med SKBD Rucon Spisska Nova Ves hemma i Slovakien där hon snittade ungefär 14 poäng och 6 returer. Längre tillbaka har hon representerat Reze Nantes Basket i Frankrike, Pecs 2010 i Ungern, Ros Casares Valencia i Spanien och MBK Ruzomberok i Slovakien.

Bra meriterad med andra. Anledningen till att Visby lyckats knyta till sig denna center är att det finns frågetecken kring hennes status efter en fotoperation. Klubben skriver i ett pressmeddelande; ”På grund av att hon i våras tog bort brosk i foten deltog inte Regina Palušná i den senaste landslagsträffen och klubben har skrivit ett 3.5 månader långt kontrakt med option för förlängning av den anledningen.”

Sportchefen Anders ”Leo” Pettersson, är mycket positiv till värvningen;
– Fantastiskt att vi kan få en sådan kanonspelare till Ladies. Regina som har stor erfarenhet från spel i klubblag i många länder samt även många år med Slovakiska landslaget och hon kommer bli en väldigt viktig pusselbit för det annars relativt unga Ladies. ”Ginkas” längd och snabbhet behövs i ett annars förhållandevis kort lag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.