Tidigt ligatips (2)

Okej. I dag dags att ge sig på ett tidigt ligatips för Basketligan Herr.

1) BC Luleå. Peter Öqvists guldgäng går vidare ograverat. Alla stjärnorna är kvar och det här samspelta laget kanske inte direkt kan jogga hem ett nytt guld, men detta är en solid favorit att luta sig mot. BC ska nu på höstkanten försöka kvala in till Champions League, det blir tuffare.

2) Södertälje Kings. Japp nog är känslan att det blir en repris på senaste SM-finalen. Ludde Degernäs har ärvt laget av Vedran Bosnic och då ingår namn som Toni Bizaca, Nick Spires, och Adam Ramstedt. Vidare är Aaron Anderson tillbaka och så är Martin Pahlmblad åter i svenska ligan!

3) Norrköping Dolphins. Ett lag med Jocke Kjellbom på banan är alltid en utmaning. De två nya importerna Gerry Blakes och Tyrell Green hade tillsammans 46 poäng i första träningsmatchen (mot Uppsala). Inte samma bredd som Luleå, men lita på att coach Adnan Chuk gör Dolphins svårlaget även i en semifinal.

4) Borås Basket. Klubben har en mix av 50/50 vad gäller spelare som stannat och nyförvärv inklusive Andreas Person. Fyra nya importer gör att man kan misstänka att det tar en stund att spela ihop laget för nye coachen Henrik Svensson – som  kan jobbet, något han tidigare visat i Malbas. I våras tog det stopp i kvartsfinal (1-3 mot Uppsala), tipset är att Borås tar sig till semi den här säsongen.

5 Jämtland Basket. Ett lurigt fall. Coach Gehrke har sedan förra säsongen tappat en stark importtrio, han är själv övertygad om att ersättarna ska göra laget ännu bättre. Men det ska bevisas på banan. Grunden ser allt bra ut då exempelvis Puidet och Purifoy stannat. Bloggen ser fram mot unge Olle Lundqvists framfart.

6) Nässjö Basket. Den här säsongen är det sex lag i ligan som får spela slutspel. Efter silly season är Nässjö inte lätt att greppa. Griskenas är kvar i en stomme – men sedan är det mycket nytt blod med fyra collegekillar som kan bli både flipp och flopp. Nässjö gör upp med Uppsala om sista slutspelsplatsen.

7) Uppsala Basket. Skulderna på två miljoner uppgavs vid årsmötet ha minskat till 1,2 miljoner. Flera stjärnor har dragit och det är fortfarande väldigt suddigt i kanterna när det gäller Uppsalas billigare lagversion. Axel Nordström spelar säkert på minst två positioner samtidigt. Sportchefen/coachen Kevin Gaines får säkert med ett par veteraner och på ingång är en stor importcenter.

8) Umeå BSKT. Lagbygget blev lågbudget med blandade importer och hemvändade svenskar som vill ta chansen att visa upp sig. Det tillsammans med store André Nilsson och Egal Saleman – som lär bli officiellt klar när som helst. Sportchefen Luca Romano trollar med knäna och coach Jesper Gustavsson ska försöka skaka fram fler vinster än fjolårets fem. Inget lag åker ur den här säsongens liga som endast har åtta lag till start. Bättre än placering åtta vore en framgång för Umeå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.