Med ett ben i final 4

Sedan tidigare är ett lag klart för avgörande final 4-helgen i östeuropeiska damligan EEWBL. Ryska Dynamo Moskva var först till semifinal genom att slå ut Al-Riyadi från Beirut, Libanon.

Nu när övriga kvartsfinaler klarat av första mötet så kan konstateras att ytterligare två lag står med ett ben i semifinal.

I lettiska mötet mellan Liepajas Papirs och TTT Riga vann Riga som väntat första matchen borta, resultatet hela 55-87. Någon som inbillar sig att TTT Riga tappar det hemma? NÄ.

I slovakiska mötet mellan Piestanske Cajky och Good Anges Kosice var det likaså en lågddsare att Good Angels skulle koppla greppet rean på bortaplan. Slutresultatet 61-82 för att vi kallt kan räkna med att Goos Angels är i semifinal.

Därmed finns endast ett frågetecken kvar: Vilket svenskt lag ska nå finalhelgen i EEWBL? På måndag kväll vid ungefär 20:45 får vi svaret. Umeå spelar hemma mot Luleå och gästerna har med sig fyra poäng plus från första mötet. Uppkast i Umeå Energi Arena klockan 19:00. Sannolikt en jämn fajt ända in i kaklet.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.