Silly: Ska leda Kings

Södertälje Kings har klart med ny pointguard. Den som ska leda laget tillbaka på spåret mot SM-finalspel är Eric Garcia, 23-årig amerikan på 183 cm, som närmast kommer från spel med Kataja i Finland.

– Med Eric får vi en playmaker kommer leda laget med sina ledaregenskaper och sina offensiva kvalitéer. Kings framgångar 2013-2016 byggde mycket på just den spelartypen i John Roberson och Skyler Bowlin. Den viktigaste delen i rekryteringen är att Garcia är en hungrig karaktärsspelare och som kommer få laget att fightas mot topplagen i nästa säsongs SBL, säger Kings coach Ludwig Degernäs i ett pressmeddelande.

Förra säsongen var Eric Garcias första som proffs i Europa. Han inledde i Skopje, Makedonien, där det (snitt 11 poäng och 6 assists) bara blev 7 matcher. Efter årsskiftet hittade Garcia ny klubb och flyttade till Kataja i Finland – där blev det 11 matcher och fina siffror med ett snitt på 15,6 poäng, 6,5 assists och 2,9 returer. Garcia sköt hela 47,5 procent på treorna med träff på 29 av 61 försök.

Truppläget i Södertälje är sju kontrakterade spelare: Oskar Holm (forward), Adam Ramstedt (forward), Martin Pahlmblad (guard), Alexander Lindqvist (forward), Toni Bizaca (forward, Kroatien), Auston Barnes (forward, USA), Eric Garcia (guard, USA)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.