Värsta VM-krossen

En söndag kväll går ju alltid att spana in lite i framtiden. Nyss avgjordes VM-finalen för klassen U17 damer.

USA levererade värsta krossen och spöade Frankrike med 92-40. 

Ställde då USA upp med ett gäng 17-åringar alla födda i januari? Nix. Med i laget fanns betydligt yngre talanger som visat sig värdiga i uttagningarna. Exempelvis 15-åriga guarden Azzi Fudd (en 02:a som fyller 16 i november) som var bäst i hela U17 på trepoängsskyttet med sina 56,3 procent!!! Andra exempel; forwarden Aliyah Boston, 16 år (01:a som fyller 17 i december), och 16-åriga guarden Paige Bueckers (01:a som blir 17 i oktober). Det fanns faktiskt de som redan fyllt 17 – som pointguarden Jordan Horston (född i maj). Horston blev turneringens MVP med snittet 10.1 poäng, 7.0 returer, 5.1 assists och 3.4 steals per match.

USA-coachen Carla Berube fick med alla sina tolv spelare i statistiken både för poäng och returer.

På läktarna i Minsk, Vitryssland, fanns coacher från varenda toppcollege i USA. Ivrigt spanande.

Här klipp från USA-Kina under U17-VM. Horston har nummer 8. Hon spelade 18 minuter den matchen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.