Starten sänkte Umeå BSKT

Hemmapremiären för Umeå BSKT blev ingen succé. laget var inte riktigt redo för gästande Borås Baskets helvassa öppning.
Matchen var i praktiken förlorad redan i halvtid vid 27-53.

Den andra halvan av matchen blev lite bättre ur ett Umeå-perspektiv. Hemmaspelarna krigade på bra i ett försök att hitta mera rätt med sikta på kommande matcher. Som närmast var Umeå 13 poäng efter.
– Domarna höll en bra nivå, Borås gjorde ett bra jobb och ska ha all kredd. Vi har oss själva att skylla med den svaga inledningen, säger Umeås coach Jesper Gustavsson.

Uppdelat i två halvlekar är det lite märkliga siffror mellan Umeå och Borås.
Första halvan: 27–53.
Andra halvan: 60–53.

– Vi vinner andra halvlek men grävde alldeles för stort hål i början. Vi skulle ha defensivt fokus, men det syntes inte alls i början. Och kan vi inte få stopp så kan vi inte heller göra poäng, säger Jesper Gustavsson.

Mer läsning: ”Behövdes bara en liten knuff”

Svenska Basketligan herr, omgång 2.

Umeå BSKT-Borås Basket 87-106.
Perioder: 12-29, 15-24, 30-26, 30-27.
Umeås poäng: DeAndre Mathieu 27, Josh Greene 17, André Nilsson 17, Devon Williams 8, Egal Saleman 6, Daniel Eliasson 5, Chris Singhateh 4, Albin Frank 3.
Borås: Mike Moore 25, William Gutenius 23, Marcus Tyus 20, Nimrod Hilliard 16, Jakob Sigurdarson 6, Ludvig Johansson 5, Simon Gunnarsson 4, Fredrik Andersson 3, Brian Fitzpatrick 2, Filip Hellgren 2.
Publik: 793.

BSKT har inledningsvis stentufft spelprogram, efter förlusterna mot Jämtland och Borås väntar närmast bortamatcher mot de båda SM-finallagen från i våras – Norrköping Dolphins och BC Luleå.

I fredagskvällens andra ligamatch blev det en överraskning.  Slut: Nässjö-Norrköping 84-82.

Nässjö-Norrköping 84-82 (23-23, 20-13, 20-19, 21-27)
Nässjö: Marquis Jackson 23, Facundo Zarzate 14, Tomas Fernandez 14, Franklin Williams 12, Felix Terins 12, Robin Alm 4, Dartaye Ruffin 3, Lukas Bergäng 2. Norrköping: Tim Shüberg 24, Mikael Lindquist 20, Shakir Smith 14, Tyler Flack 14, Joakim Kjellbom 6, Anton Saks 4.
Publik: 843.

x x x x x

Så här var matchrapporteringen från Umeås hemmapremiär:

Umeå testar med nya familjevänlig starttiden uppkast klockan 18:04 på säsongens vardagsmatcher.

Umeås startar med DeAndre Mathieu, Josh Greene, Chris Daniel Eliasson, Egal Saleman och André Nilsson.
Ingen saknas i laget som bland annat har 16-årige umepojken Nils Botold på bänken. Han får lite extra applåder vid presentationen.

Tuff match väntas mot Borås Basket med Nimrod Hilliard, Mike Moore och kompani. Övriga startspelare för Borås är Marcus Tyus, Fredrik Andersson och Brian Ftizpatrick.

Borås vann sin premiär hemma mot Uppsala med hela 113-83. Umeå föll knappt 95-98 i Östersund.

Första quartern: 12-29.
Hilliard gör fem snabba för gästerna, Nilsson och Mathieu varsin tvåa för hemmalaget. 4-5 på två minuter. 4-7 ånyo Hilliard. Lagen byter sedan poäng. innan Moore gör sina två första till 6-9. Gästerna hinner avfyra flera treor som dock går ringkant ut. Chris Singhateh och Devon Williams in för Umeå. Tyus sätter nästa trea och vi har 6-12. Gästande laget helt klart på hugget. Det där med 24 och 14 sekunder för anfall verkar ingen ha hört talas om. Anfallen är blixtsnabba, det regnar trepoängsförsök. Vips 8-21 när Borås träffar tre nya treor. Tyus och sedan två av William Gutenius som kommit in.  Inte ens sju minuter spelat. Umeå tvingat till matchens första timeout. Borås luftar Simon Gunnarsson och Ludvig Johansson. Umeå släpper in Rami Ghanem. Borås ångar på.

Andra quartern: 15-24.
Inleds med ny trea av Borås. Umeå har en zon. Ludvig Johansson bombar in 12-32. Efter knappt tre minuter i andra hittar Umeå ett par snabba anfall och 18-32 räcker för att Borås ska ta timeout och snacka igenom läget. Borås flyttar bollen bra mot zonen och Moore sänker en trea till 18-35. Borås har en hyfsad bänk kan man säga när Jakob Sigurdarson kommer in, veteranens första poäng kommer från strafflinjen till 18-37. Publiken har väl inte direkt högsta temp, men applåder för ett snyggt nummer av DeAndre Mathieu. Mitt i Q2 20-37. Notering: Umeå är 0 av 6 på trepoängsförsök. Borås 7 av 19. I spel för Umeå nu Albin Frank.
Devon Williams gör i snabb takt sina första fem ligapoäng på hemmaplan för Umeå. 27-41 och ny timeout Borås. 2:28 kvar till paus. Uppåtgående trenden för Umeå bröts av steals och snabba uppspel, Borås till 27-47. Nytt momentum för bortalaget just före halvtid. Huvva så tungt för BSKT.

Halvtid: Umeå-Borås 27-53.
Summering:
Uppvisning av Borås. Inte bara offensivt.  Försvaret har pressat Umeå till hela åtta turnovers. I premiären mot Uppsala ledde Borås med 18 poängs marginal efter Q1. I kväll är det +17 pinnar för coach Henrik Svenssons gäng. Umeå tycks lida av lite hemmapremiärkramp.
Det blev lite bättre en stund, men 0-12 i poäng i slutet av Q2 vad inte vad Umeå behövde.
Umeås skytte på 34% mot  51% för Borås. Umeå har 13 turnovers mot bara 3 för gästerna. Returerna 20-20.

Tredje quartern: 30-26.
Inte mycket ändras. Umeå gör poäng från strafflinjen och på tvåor. Borås bombar sina trepoängare. Redan 12 av 31 från trepoängsland.
Mitt i tredje är ställningen 42-71. Umeå gör tre snabba tvåor och vid 48-72 får Mike Moore sin fjärde foul. Hemmalaget krigar till sig 50-72, men avståndet är fortsatt gigantiskt. Publiken gillar en härlig dunk av Nilsson som ger 52-72. Sju minuter in i tredje är vi då.
Inför sista: Umeå-Borås 57-79.

Fjärde quartern: 30-27.
Mitt i sista visar tavlan 69-94. ”Nya” Borås älskar att göra många poäng. I slutet får Umeå trepoängsskott, största jublet för hemmasonen Albin Franks hörntrea. den betyder 81-94. Det närmaste Umeå varit på väldigt länge. Men Borås behöver bara ta en minuts taktikpaus för att dra ifrån igen. Nya turnovers av Umeå. Smack är det 82-104.

I slutminuten får vi se Nils Botold göra sin ligadebut. In kommer även Anton Leth.

Matchen slut: Umeå-Borås 87-106

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.