Nya pengar till mästarlaget

Mästarlaget i svensk dambasket, Luleå Basket, får nya pengar.

Det är inte bara Luleå kommun som stöttar föreningen, bland annat med elitstöd som på senare år legat på 300.000 kronor. Plus guldbonus på 50.000 kronor.

Det nya – (presenterat i dag den 20 december) är att Region Norrbotten delar ut 400.000 kronor till Luleå Basket och ytterligare tre föreningar som jobbar med damidrott på elitnivå – det är är Luleå Hockey, Boden Handboll och Piteå IF (fotboll).

Region Norrbotten delar ut stålarna i form av så kallade projektmedel.

Beskrivningen vad gäller Luleå Baskets projekt lyder så här:
”Luleå Basket får 400 000 kronor för ett arbete där elitspelare och personal träffar låg- och mellanstadieelever men även andra ungdomar och förmedlar Luleå Baskets sunda och goda värderingar som kvinnliga förebilder. Målet är att introducera barn och ungdomar i hur man är en god kamrat och värnar om varandra och gruppen. Luleå Basket vill förmedla att alla kan vara med och bidra till att man känner sig välkommen och hjälps åt att hitta en plats för alla i en klass likaväl som i ett lag. Luleå Baskets elitspelare tycker det är lika viktigt att jobba med samhällsfrågor som det är att vinna SM-guld på planen”.

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.