Nyförvärv nära A3 Basket Umeå

Ett nyförvärv är nära A3 Basket Umeå. Det handlar om Nina Dedic, 187 centimeter center/powerforward från Split I Kroatien. Med andra ord en EU-spelare.

– Hon vill komma hit, men det är ännu inte 100 procent klart med henne och hennes agent. Vår förhoppning är att alla detaljer och papper ska bli påskrivna och klara sent i kväll julafton eller i morgon på juldagen,  bekräftar A3 Baskets coach Janne Enjebo, som fortsätter:

– Vår målsättning är att få henne spelklar och licensierad till matchen borta mot Alvik den 29 december.

Nina Dedic har den här säsongen med serieledande ZKK Split (elva raka segrar) hemma i Kroatien på 25 min./match snittat 15 poäng och 7 returer.
Hon spelade sista matchen före jul så sent som i går den 23 december då Split vann mot Tresnjevka med 71-65. Då blev det hela 37 minuter, 17 poäng och 11 returer för Dedic. Hon har tidigare spelat i bland annat U20-landslaget, men 22-åringen fanns inte med i Kroatiens landslag i EM-kvalet (nationen lyckades inte ta sig till slutspelet).
I Split har Dedic för övrigt spelat tillsammans med Tea Buzov – välbekant guard som spelat i Sverige med Visby Ladies.

– Det är en ung spelare, en upcoming star.  Ingen som ska gå in och dominera utan i första hand komma in och hjälpa oss i rotationen på positionerna 4/5 med Ama Degbeon och Alyssa Lawrence. Vi hoppas få klartecken inom kort, förklarar Janne Enjebo

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.