Hemvändare och återvändare

Det drar i hop sig till ny publikmatch i Östersund. Bloggen kollade läget med Umeå BSKT:s coach Jesper Gustavsson inför fredagskvällens sena derby borta mot Jämtland Basket.

Ni verkar vara populära gäster där – sett till att det alltid kommer storpublik med 1600-1700 i sporthallen. Tankar inför fredag kväll?
– Det brukar oftast vara tuffa matcher mellan våra två lag och har alltid starka derbykänslor även om spelarna i lagen bytts ut genom åren.

Hemvändarmatch för jämtar, återvändarmatch för dig och Egal…
– Ja precis, vi har bott där förut och såklart är det speciellt för oss båda.

Nöjd med läget just nu, eller lite för kort ”jullov”?
– Nä vi är rätt nöjd med det korta breaket, vi har fått några viktiga träningar nu efter jul och grabbarna verkar vara mentalt fräscha. Synd bara att i årets idrottsstad inte kunna träna i sin egna hall när man spelar i högstaligan.

Ni brukar lugga Jämtland en eller två gånger per säsong, dags nu?
– Vi går alltid in för att vinna, men Jämtland är ett bra lag med höga ambitioner så det kommer inte bli någon enkel match. Jag ser ändå att vi är på uppgång och får vi bara ha fullt lag och spela ihop oss som en enhet så kommer vi plocka ner topplag nu till våren.

Läget i laget?
– Mycket småskavanker, vet inte vilka som åker med ännu. Rami (Ghanem) fortfarande känningar i foten, Nisse (Botold) är med landslaget (U18), Carro sjuk (assisterande coachen Muzito-Bagenda).

Guide Svenska BasketLigan herr
Jämtland–Umeå BSKT
Plats: Sporthallen Östersund.
Tid: Kl. 20.04 fredag.

No­te­ra att…
… I säsongens tidigare möten har Jämtland vunnit två gånger mot Umeå.

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.