Umeå-lag vill kvala och ett missförstånd.

Två Umeå-lag hade hört sig för om intresse för att gå upp till spel i division ett nästa säsong.

Uppdatering:   IKSU Basket, topplag i division 2 herrar Norrbottensserien, Var sportsligt sett kvalificerade. Men IKSU är inte en uppflyttningskandidat.

Bloggen har nu fått klart besked från Svenska Basketbollförbundet.

– Det blev ett missförstånd. De har fört en dialog med mig om att eventuellt söka plats i Förbundsserierna. De borde inte ha varit med på min lista, förklarar Olle Lundén, tävlingsansvarig SBBF.

Till herrettan blir det inget kval. Förklaringen till uteblivet kval är att det är 17 lag från denna säsong som anmält fortsatt intresse av spel i förbundsserien Basketettan herr. Det finns plats för totalt 24 lag och därmed är det öppet för alla de lag som anmält sig från division två; Ockelbo, Alvik, Tälje Knights, Wetterbygden, Högland (Nässjö) och Järfälla.

På damsidan vill  KFUM Umeå gärna ha en chans till spel i basketettan. Anmälan till kvalspel är inskickad till förbundet som gett besked att den norra kvalplatsen kan bli Umeås.
Men KFUM Umeå har ett problem – kravet för att få kvalspela till ettan är att komma topp tre i division två-serien. Inför de sista omgångarna ligger Umeå på fjärde plats i en haltande tabell och kan få svårt att ta sig upp till tredjeplatsen, nyligen föll Umeå tungt med 69-71 hemma just mot nuvarande serietrean Luleå Basket.

(Damtvåan längst i norr har IKSU som serieledare, det laget har dock inte anmält något intresse av kval uppåt).

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.