Ord från en skeppsbruten

Jämtland Basket har en coach som (vi alla vet) inte har svårt att hitta orden. Efter att Östersunds stolthet legat under med 0-3 i matcher i semifinalen mot Södertälje Kings (och 0-7 i matcher om man kikar på hela säsongen), så lever fortfarande chansen till en historisk finalplats.

– Vi är lite som Tom Hanks i Cast Away. Man hamnar ensam på en öde ö i fyra år och tror att man kommer dö hela tiden men vägrar att ge upp, säger coach Torbjörn Gehrke till ÖP.

I Basketligan (sedan 1992/1993) har inget lag klarat att vända på ett underläte 0-3 i matcher. Jämtland kan i alla fall vid hemmaseger i kväll fredag tvinga fram en sjunde avgörande mot Södertälje – som i så fall spelas i Täljehallen på söndag kväll.

– Vi kan inte tänka åt vare sig det ena eller andra hållet. När det var 0-2 sa vi att 0-3 vill vi inte vara i för det är otroligt svårt. Men varje match är unik. Varje match är en ny, unik match. Om man funderar över vad som händer sedan är man fel ute. Nu har vi en match i fullsatt tegeltempel. Låt oss vara där och stanna där, säger Torbjörn Gehrke  till ÖP.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.