Silly: Först med fullt lag

De svenska herrligalagen ligger olika långt framme under silly season.

På ena kanten Norrköping Dolphins som bara har en spelare och ingen coach.  I framkant Nässjö Basket som nu har fullt lag. Den tolfte spelaren på kontrakt är nu klar och det blev danske 24-årige powerforwarden Mathias Bak Christensen, 202 cm.

Inför förra säsongen slutade han i topplaget Næstved på grund av bristande motivation och lite speltid. Han återkom senare (december) i danska ligan i Værløse där det blev 10 matcher (snitt 30 min, 14 poäng + 9 returer). Dansken kan förstås dunka – men sköt även 39% från trepoängsland.

Nu blir det nytt steg i karriären med Nässjö i svenska ligan.

– Vi är mycket nöjda över att Mathias väljer att komma till oss kommande säsong. Det är en spelare som vi följt ett tag i den danska ligan. Han är en bra skytt utifrån på position 4. Han har en tuffhet i sitt spel som kommer vara väldigt värdefullt för oss, framförallt på returtagnings-situationer. Mathias är sugen på en ny utmaning och utveckla sitt spel till nästa nivå och både vi och han själv tycker att Nässjö är den perfekta sitsen för honom, säger Nässjö-coachen Joakim Källman till klubbens hemsida.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.