Talangförvärv i U19-VM

Telge Basket har, som Bloggen tidigare rapporterat, värvat tyska 18-åriga talangen Meret Kleine-Beek till ligatruppen 2019/2020.

Hon var i fjol med och vann U18-EM. I årets U18-EM i A-division slutade Tyskland sexa (Italien vann finalen mot Ungern) och den 186 cm långa shoting guarden snittade i den turneringen 8 poäng, 3 returer och 2 assists.

Den 18-åriga tyskan med försvarsspel som sin specialitet har sedan fortsatt upp till det tyska U19-landslaget som just nu spelar VM för åldersgruppen i Bangkok, Thailand. Tyskland inledde gruppspelet med förlust 67-74 mot Japan. I den matchen spelade Telges nyförvärv som starter totalt 25 minuter och facit blev 3 poäng från strafflinjen och 3 assists.

Uppdatering: På söndagen blev det en skräll när Colombia lyckades besegra Tyskland med 67-60, Meret Kleine-Beek spelade då bara knappt elva minuter och hade 3 poäng + 1 retur.

Bilden: Telges tyska talangförvärv Meret Kleine-Beek spelar försvar i U19-VM mot Japans Norika Konno.