VM-semi: Skakade USA

I lördagens semifinal i damernas U19-VM skakade Belgien om USA rejält.

USA ledde med nio poäng inför sista perioden och allt såg bäddat ut för en komfortabel favoritseger – men Belgien kämpade sig ikapp och förbi. med tre minuter kvar belgisk ledning 59-58… men till sist avgjorde USA.s bredd när Belgien inte fick i de sista skotten.

Slut: USA-Belgien 67-59.

Spelare som går mot en spännande framtid är exempelvis belgiska 19-åriga tvillingarna Becky och Billie Massey som med längd på cirka 185 cm gärna håller rent nära korgarna, mot USA hade Becky 10 poäng + 11 returer och Billie 13 poäng + 11 returer.
Längre ut på plan spelar 18-åriga Maxuella Lisowa Mbaka som hade 21 poäng, 4 returer och 6 assists.

USA tvingades gå hårt på sin förstafemma som producerade 59 av lagets 67 poäng. En intressant notering är att USA i dessa tider nöjde sig med att endast skjuta fyra stycken trepoängsförsök, varav två gick i, båda av Rhyne Howard (188 cm).

I söndagens final i U19-VM (som avgörs i Bangkok, Thailand) ställs USA mot Australien, som i sin semi besegrade Spanien med 64-55.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.