BSKT borta i kväll

Wetterbygden Stars spelar i afton hemma i Huskvarna med Umeå BSKT som gästande lag. Wetterbygden var inte riktigt på banan i seriepremiären borta mot Luleå, men har sedan gått starkt och sköt senast vid klara bortasegern mot Köping hela 54% på treorna – och det utan att få så mycket av Adam Rönnqvist.

– Det är alltid lurigt med långa bortamatcher. Vi vet att Adam kan vara en mycket bra offensiv spelare så han är absolut ingen vi räknar ut, säger Umeås coach Jesper Gustavsson.

– Vi är lite mer sammansvetsade sedan Djurgården-matchen och jag tycker att vi fortsätter ta steg framåt som lag. Trots få dagar att förbereda oss så känns det som vi fått mycket gjort sen Djurgården i tisdags.

Samma lag som senast, eller någon ändring?
– Ja, ungefär samma lag, säger Umeå-caochen.

Matchguide SBL herr
Wetterbygden Stars–Umeå BSKT
Plats: Huskvarna sporthall.
Tid: 19.04 fredag.

No­te­ra att…
… Förra säsongen var Wdetterbygden Stars första i ligan, laget blev då sjua i grundserien – på samma poäng som tabellåttan Umeå BSKT. I de inbördes mötena 2018/2019 hade Wetterbygden ett litet plus i poängskillnad efter att lagen vunnit två matcher vardera. Umeå föll då i båda mötena före jul – för att sedan vinna båda mötena efter nyår.
… Den här säsongen har Wetterbygden öppnat starkt med tre vinster/två förluster. Så sent som i tisdags vinst med 96–82 borta mot Köping.
… Umeå inledde med tre raka förluster innan det lossnade och blev seger senast hemma mot Djurgården.
… Amerikanske guarden Georgio Milligan toppar tre tunga kategorier i Umeås lag; Han snittar 20 poäng, åtta returer och fem assists.
… Amerikanske guarden Tyler Sabin leder Wetterbygden där han snittar 21 poäng, fem returer och fyra assists.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.