Tredje för A3 Basket

Tidig lördagsmatch i SBL dam. IK Eos Lund tog emot A3 Basket Umeå.

Eos bjöd upp till bra kamp i tre perioder innan tröttheten slog till. Gänget från Umeå uppträdde länge i segaste laget, Jelena Ivezic såg till att A3 Basket var med i matchen fram till avgörande delen då laget började spela bättre försvar som pressade Eos till många turnovers. A3 kunde i sista perioden säkra säsongens tredje ligaseger (en förlust). Ivezic klart bäst på plan. Bleka första halvan, bättre i andra –  Tiffany Brown, Tamara Radocaj och Sandra Hansson. Bra inhoppare Issa Edholm.
Riktigt tung lördag för Sofia Pelander och Alyssa Lawrence.

– Vi gjorde vad vi skulle, jag är glad att vi kunde ändra om och få igång spelet. Eos spelar med jävlaranamma och energi, men de blev tröttare än vi och nyckeln var att vi kunde göra poäng på deras turnovers, säger Umeå-coachen Janne Enjebo.

Mer läsning: ”Fick bli lite arg där i halvtid”

Slut: IK Eos-A3 Basket Umeå 65-76 (15-12, 16-20, 23-26, 11-18).
Eos poäng: Mary Goulding 14, Dubravka Dacic 14, Kajsa Lundahl 8, Vendela Genell 8, Louise Noaksson 7, Sofie Ljungcrantz 6, Karoline Teigland 3, Georgia De Leeuw 3, Julia Nyström 2.
Umeås poäng: Jelena Ivezic 20, Tamara Radocaj 16, Tiffany Brown 12, Sandra Hansson 9, Alyssa Lawrence 7, Isabelle Edholm 6, Sofia Pelander 4, Frida Modig 2.

Flest returer:
Eos: Dacic 9, Goulding 7.
Umeå: Ivezic 8, Hansson 7.

Flest assists:
Eos: Goulding 3, Genell 3.
Umeå: Vrown 8, Radocaj 6.

Turnovers:
Hemmalaget i Eoshallen tappade många bollar under matchens senare del då intensiteten i motståndarnas försvar ökade. Totalt 29 turnovers är ingen vacker siffra,
Gästande Umeå verkade i början sitta kvar på flyget från Turkiet och hade nio turnovers första tio minuterna – sedan hölls det nere på sju under de avslutande 30 minuterna. Totalt 16 turnovers.

x x x x x

Här nedan Bloggens matchrapportering:

Livesändningen via Solidsport är långt ifrån av bästa kvalitet, men Bloggen gör ett försök att rapportera om hur det går.

Eos startfemma: Kajsa Lundahl, Vendela Genell, Mary Goulding, Louise Noaksson och Dubravka Dacic.

Umeås startfemma: Tiffany Brown, Tamara Radocaj, Jelena Ivezic, Alyssa Lawrence och Sofia Pelander.

Första perioden: 15-12.
Jämn inledning. Hemmaledning 10-8 efter fem minuter. Ännu ingen riktig karaktär i spelet. Stora Dacic har fem poäng + tre returer. Ingen vidare speed i Umeås spel. Tidigt fyra turnovers för A3 som dessutom skjuter illa. 13-8 ledning för Eos och detta påminner en hel del om när A3 mötte Norrköping senast i ligan. Inhopparen Sandra Hansson får i en tvåa till 13-10. Det blir givet en timeout av coach Janne Enjebo. Taktiksnacket om att hålla uppe tempo och spela tätt försvar ser vi inget av de första åtta minuterna i alla fall. Segt och slarvigt. Att Eos är taggat kan inte vara någon nyhet för någon.
A3 Basket hinner med nio bortkastade bollar första tio minuterna.

Andra perioden: 16-20.
In för A3 Isabelle Edholm, Moa Dellbro och Frida Modig. Umeå missar sina försök och Goulding lägger i 17-12. Det tar över två minuter innan gästernas första poäng i andra perioden – Frida Modig till 17-14. Eos är det mest aktiva laget – ger sig även på att helplanspressa. När Dacic kommer in kommer även Pelander in. De går även ut samtidigt.  Hemmalagets första timeout kommer efter en layup av Issa Edholm till 19-18, Sedan mera Edholm + Ivezic till 19-22. Redan fem minuter in i Q2 har Umeå lagfoul. Från bänken kommer Eos Karoline Teigland in och sänker ett trepoängsskott till 22-22. Lawrence är inne och missar två straffkast. Nästa gång får hon i ett av två. Lite bättre A3 utan Brown och Pelander, men ganska ofokuserat anfallsspel med grova missar. Lawrence får gå ut. Kort uppställning i slutet av första halvlek. Radocaj missar ensam med korgen. Radocaj missar närskott. A3 släpper in poäng via layup av Genell i sista sekunden före paus.

Halvtid: IK Eos-A3 Basket Umeå 31-32
Bra Eos-jobb. Elva spelare har använts och alla verkar tycka det är toppen att spela. Bravo!
Ligan mår bra av att det blir fler jämna matcher.
Kraven är högre på mästarlaget A3 Basket – som inte övertygar ett dugg. Vi ser ännu en gång proffs underprestera duktigt. Tack vare Jelena Ivezic (11 poäng) är gästerna med i matchen.

Tredje perioden: 23-26.
Umeå testar på nytt med startfemman. Brown assist till Pelander för första poäng efter paus. Goulding är inte särskilt stor (183 cm) men anfaller oförskräckt mot klart större Pelander. Efter fyra raka Gouldingpoäng leder Eos med 35-34. Radocaj går bort sig i försvar och då får Eos en trea.
Fortsatt Ivezic som producerar för Umeå. 38-38 på tavlan. Pelander kastar tegelstenar. Pelander har redan fyra foul.  Centern har inte alls kommit igång efter handskadan. I mitten av Q3 lyckas Brown göra sina första poäng. 41-42 fem minuter in i tredje. Domarna är pigga och A3 Basket har även denna period tidigt lagfoul. Radoc har märkligt nog bara 2 av 8 på tvåpoängsförsök – men 2 av 2 på trepoängare. När Ivezic gör sina 18:e poäng är läget 45-52. Timeout Eos. Drygt sex minuter spelat av tredje. Umeå har börjat sätt press på Eos. Hemmalagets poäng görs i detta skede i princip bara av Goulding.
Brown har ryckt upp sig och har 10 poäng i Q3.
Gratis till Dacic som blockar ett skott ut över kortlinjen – och får av domarna inkastet. Ny Umeå-miss i slutet av tredje leder till Eos-trea av Noaksson just i slutet.

Läget inför sista: Eos-Umeå 54-58.

Fjärde perioden: 11-18.
Ivezic lägger i två nya. Eos får en trea av Georgia De Leeuw. 57-60.
Dellbro har inlett fjärde som pointguard, lite extra vila för Brown (som när hon kommer in igen ser ut att markera lite lätt hälta på vänster fot, men det märks inget då hon springer och dribblar). A3 Basket pressar och vinner flera bollar. Turnover-graden ökar hos Eos. Radocaj ny trea.
Tid kvar: 6:30. Läget 57-65. Timeout Eos.
Trea av Sandra Hansson ger 57-68. Tvåa av Hansson 57-70.
Eos ser trötta ut nu. Goulding dubblas i alla lägen.
Edholm lägger i 57-72. Ny timeout Eos. Tid kvar: 4:40.
Sedan stannar gästerna upp lite sista minuterna. Eos kämpar på. Poängbyten.

Slut: Eos-Umeå 65-76

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.