Julklappen: ”En elak rackare”

Då har Jämtland Basket packat upp julklappen. Innehållet visade sig vara en spelare som är ny för den svenska ligan – som  beskrivs som ”en elak rackare inside”. Namnet är Wayne Martin – 26-årig tvåmeters-jänkare (201 cm/108 kg) som närmast kommer från spel med Njardvik på Island. Det är en insidespelare.

På Jämtlands hemsida skriver coach Torbjörn Gerhke:
”Wayne spelade denna säsong i Njardvik, med en av mina gamla spelare (Logi Gunnarsson). I mitt samtal med Logi sa han kort och gott ”Han kommer att äta upp SBL inside och det är en fantastisk kille”. Vi har som vanligt, med Bo Wagenius i spetsen, stor koll på många spelare men valde att gå på Wayne för vi vet mer om honom än många andra oskrivna kort vad gäller både spelstil, nuvarande form alternativt personlighet. Wayne spelade match så sent som i förra veckan och han är precis den spelartyp vi saknar just nu. Nämligen en spelare som kan äga i tre-sekunders området med sin närvaro men ändå snabb och rörlig samt en spelare som kan ge oss ett bättre djup i både det offensiva- och defensiva spelet. ”

Wayne Martin har efter tiden på college med Tennessee State hunnit med spela på flera olika ställen;  med Prishtina i Kosovo, med Leicester Riders, i Storbritannien, samt gästspel på Cypern, i Mongoliet och i Vietnam.

I British BBL med Leicester snittade han 9,3 poäng och 5,5 returer. Med Njardvik i isländska ligan är de färska siffrorna 11 matcher, 24 min/match, snitt 14,8 poäng, 7,2 returer. I skyttet 56% på tvåorna (han skjuter inte treor) och från strafflinjen 63%. Vidare 1,4 assists, 1,7 blockar och 1,1 steals, men även 3,0 turnovers per match.

Det är oklart hur snabbt nyförvärvet kan få arbetstillstånd och alla papper klara under helgerna. Jämtlands nästa match är redan den 27 december då laget gästar Umeå BSKT och då lär Martin inte vara med. Programmet är intensivt och Jämtland matchar 30/12 hemma mot Wetterbygden, 3/1 borta mot Nässjö, 7/1 hemma mot Djurgården, 10/1 borta mot BC Luleå.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.