Inför Umeå-Borås: ”Retas med media”

I sista matchen innan (välbehövliga) landslagsuppehållet spelar Umeå BSKT hemma mot serieledande Borås Basket – som vunnit fyra gånger så många matcher som Umeå.

Bloggen kollade läget med Umeå-coachen Jesper Gustavsson.

Nu måste väl Borås-coachen Henke Svensson säga att dom är favoriter, eller kan han dra underdog-kortet igen?
– Vi vann ju förra matchen hemma så nog kommer han lyckas vinkla det till att dem är underdogs. Vi spelar alla matcher för att vinna dem och har ej lagt så stor fokus på vilka som anses vara bättre på pappret. Henke är en bra coach med ett riktigt bra lagbygge och gör såklart detta lite med glimten i ögat för att retas med media, säger Jesper Gustavsson.

Hur ser du på chansen till ny skräll mot Borås?
– Vi måste hålla fokus uppe och spela tillsammans i 40 minuter. Bollflödet har vart jättebra sedan Evaldas (Zabas) kom in men tyvärr har vi inte knackat i skotten utifrån trots bra lägen. Defensivt har vi sett okej ut trots att vi tappat våra två bästa försvarare i (Georgio) Milligan och Rashard (Odomes), det är såklart viktigt att vi stänger igen defensivt, vi kan inte slå Borås genom att göra hundra poäng.

Läget i ditt lag. Samma tio som senast, eller har något hänt?
– Samma tio gubbar!

Uppdatering: Från Borås Baskets hemsida kommer coach Henke Svenssons syn på matchen i Umeå.

– Umeå har väldigt många offensiva hot – många kreatörer som kan skapa för varandra och göra många poäng. Det är ett historiskt starkt hemmalag vi har att göra med och med deras höga energi blir det så gott som alltid tuffa matcher i Umeå Energi Arena.

Vad är det mer specifikt som gör Umeå BBSKT till en svår motståndare att besegra?

– Umeå ändrar mycket i sitt försvarsspel från match till match. Så vår koncentration i anfall blir extremt viktig. I försvar också självklart. Nu har Umeå dessutom förstärk med rutinerade Evaldas Zabas, som blir ytterligare en mycket bra spelare att hålla koll på, förklarar coach Svensson.

Matchguide SBL herr
Umeå BSKT– Borås Basket
Plats: Umeå Energi
Arena. Tid: 18.34 fredag.

No­te­ra att…
… Ligaledande Borås Basket, som ståtar med facit 24 vinster/4 förluster, gästar Umeå.
… Umeå BSKT har facit 6/22.
… Lagen har mötts tre gånger tidigare den här säsongen och då har Umeå en skrällseger – just på hemmaplan. Här är siffrorna;
Borås–Umeå 92–81, Umeå–Borås 86–80, Borås–Umeå 89–76.
… senast Umeå vann var den 3 januari, hemma mot Norrköping. Därefter nio raka förluster.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.