Westbrook till Umeå

Här kommer lite breaking news.

Georgio Milligan har spelat färdigt i Umeå BSKT. Hans knäskada har visat sig kräva minst sex veckors rehabilitering. Han har lämnat Umeå och befinner sig på samling med Jungfruöarnas landslag – men kommer alltså inte att kunna spela match på länge.

Umeå BSKT kämpar för att behålla sin plats i ligan – och på väg in är amerikanen Charlie Westbrook.

Klubben har som bekant knapert i kassakistan och går samtidigt ut med ett upprop om hjälp för att få in pengar via Swish till Westbrook under temat ”Fansens spelare”. Insamlingen ska finansiera ett korttidskontrakt.

Vem är då denne Charlie Westbrook? Jo en 30-årig shooting guard (193 cm) som spelat för NBA-laget Milwaukee Bucks för fyra år sedan – det var på försäsongen inför 2015/2016.

Westbrook har efter collegespel med South Dakota totalt sett en rätt brokig karriär och har dykt upp både här och där, bland annat i Italien, Argentina, Frankrike, Irak och Polen.

Förra säsongen spelade Westbrook åtta matcher i polska förstaligan innan han lämnade klubben där och återvände för spel i Irak där han lirade 2017/2018.

– Vi hoppas han ska vara i bra form när han kommer hit, men vi behöver få pengar eftersom det här ligger utanför vår budget. Att vår bästa poänggörare Milligan blev skadad var tufft för oss, kommenterar Umeås sportchef Luca Romano.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.