Silly: Jodå… nu officiellt

Då var det officiellt att Anes Zekovic lämnar Norrköping Dolphins för spel med Jämtland Basket – ni läste om det på Bloggen härom dagen. Anes Zekovic gör såklart sambon Alva Stark (ny coach för Östersunds damlag) sällskap.

Jämtlands nye coach Adnan Chuk har tidigare värvat Zekovic från Uppsala till Norrköping och nu är nästa flytt klar.

– När Adnan hörde av sig och presenterade Jämtlands ambitioner och program var det genast intressant och till slut ett ganska lätt beslut. Jag känner ju Adnan sedan tidigare och jag ju sett Jämtlands utveckling de senaste säsongerna med fullsatt Sporthall och det känns förstås lockande. Ser verkligen fram emot att komma upp och vi hoppas alla att inomhusidrotten är i full gång till hösten. Jag vill också passa på att tacka Norrköping Dolphins organisation för den här tiden, säger Anes Zekovic i ett pressmeddelande.

– Vi är förstås mycket glada över att Anes väljer oss. Han är en mångsidig spelare som kan användas på flera positioner, är under stark utveckling och har det här ”soldathjärtat” som vi letar efter, säger Adnan Chuk.

Jämtlands trupp just nu: Anes Zekovic, guard, Tavrion Dawson, forward, lagkapten RT Guinn, forward.

– Vi tror att vi kan presentera ytterligare 3-4 spelare ganska snart. Vi har en gemensam bild av vad och hur vi vill bygga laget och känslan är att vår attraktionskraft som klubb har höjts. Det är framförallt den svenska marknaden som prioriteras just nu tillsammans med spelarna från senaste truppen. Sedan kommer vi vara mycket försiktiga vad gäller importspelare med tanke på det oroliga läget. Sannolikt pratar vi om tidigast senare delen av sommaren innan vi har bättre grepp på intäktssidan vilket kommer vara avgörande för vår slagkraft, säger Jämtlands klubbdirektör Pecka Johansson.

Hur var det nu med värvningen av paret Stark/Zekovic?

– Det var faktiskt två parallella operationer som till slut sammanföll och resultat blev ju att vi får två riktigt bra tillskott till basketen i stan, avslutar Pecka Johansson.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.