Silly: Tar in brittisk pointguard

Efter nobben från svenska spelare väljer Visby Ladies att ta in ytterligare en import i ligatruppen 20/21.

Sedan tidigare är en finländska och tre amerikanskor klara – därtill kan nu läggas en 27-årig brittisk pointguard på 168 cm vid namn Jennifer Ashton. Efter uppväxt i USA och collegespel med Westfield State har hon de senaste åren spelat i brittiska ligan – hon kommer närmast från svenskcoachade (Jesper Sundberg) Leicester Riders. Senaste säsongen snittade hon 23 min/match med 7,3 poäng, 2,9 assists och 2,8 returer. I skyttet 33,3 procent på treorna.

– När vi fick nej från tilltänkta pointguards i Sverige så dök det plötsligt upp ett alternativ med brittiskt pass. Efter att ha fått nys på Jennifer så kändes det direkt att vi hittat vad vi letat efter, en viljestark spelare med en bra defensiv och ett bra skott. Vi kryddar på förrådet av energispelare än mera med Jennifer i laget. En spelare som hatar att förlora och vägrar ge annat än 100% för laget, säger Visbys Anders ”Leo” Pettersson,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.