Silly: Umeå-spelare i Frysen

Fryshuset Basket ångade på storstilat i Superettan och accepterade sent efter förra säsongen en plats i ligan. Vad gäller information om klubbens ligatrupp så har det varit och är knapert med den varan.

Nu har i alla fall ligaföreningen på sin egen sajt sblherr.se lagt upp en första lista med namn på en coach och tio spelare som ska ha kontrakt med Fryshuset inför säsongen 20/21.

Bland namnen finns den förra Umeå BSKT-spelaren Rami Ghanem.

Coach: Marko Milatovic.
Åtta spelare som fanns med i förra säsongens lag i Superettan; Leo Chatziathanasiou, Basem Abdulkader, Leonard Halling-Ibo, Samme Unger, Isak Sjöö, Brook Dejene, Elias Weibert och Beni Fungula.
Två nyförvärv: Rami Ghanem, 27-årig pointguard som tidigare spelat för Umeå BSKT då han gjorde inhopp i totalt 16 matcher under säsongerna 2017/18 och 2018/2019. Fanns förra säsongen på Irland där han för Killorglin snittade 17,9 poäng.
Nemanja Kutic, 17-årig powerforward/center, 203 cm, från AIK Basket.

Frågetecken: De två dominerande spelarna i Fryshuset förra säsongen i Superettan var guarden Aleksa Solevic och forwarden Mustafa Dibba. Enligt spelaragentens hemsida är serbiske Solevic ”tillgänglig”. När det gäller Dibba har han tidigare på Fryshusets hemsida profilerats som ”Bredängsprofilen som nästa säsong tar en plats i Sveriges högsta basketliga”.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.