Coronafall i ligaklubb

En spelare i Södertälje BBK:s damlag har testat positivt för Covid-19 orsakat av Coronaviruset. Ytterligare två spelare har visat symptom, de har testats men provsvar är ännu inte klara. De spelarna är nu isolerade från laget.

– Vi har följt Folkhälsomyndighetens rekommendationer och personen som är smittad ska nu vara hemma i minst sju dygn. Dessutom har vi två personer som uppvisade möjliga symtom och dessa har vi testat. Vi har inte fått svar än och de får därför inte vara med kring laget innan vi fått svar, säger SBBK:s lagläkare Olle Lindström till klubbens hemsida.

– Så fort vi fick kännedom om att en spelare var smittad kontaktade vi vårt medicinska team. Vi har följt deras rekommendationer till 100 % och vi är väldigt trygga i den handlingsplan som de tagit fram, säger Johan Strömwall, SBBK:s klubbdirektör.

Södertälje skulle på lördagen ha spelat träningsmatch mot Alvik Basket men den matchen är nu inställd.

När det gäller ligapremiären ska Södertäljes damer enligt spelprogrammet inleda borta mot Uppsala den 3 oktober.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.