På plats: Ligapremiären

Bloggen är på plats i Luleå Energi Arena. I kväll inte någon kokande arena med två och ett halvtusen hemmafans. Nej, det är 50 gäster i restaurangen äter stillsamt middag timmen före uppkast. Bland ansikten en del kända basketprofiler förstås – som Bengt Aili och Irene Aili (Holmqvist)

En intressant notering är uppställningen av frivilliga funktionärer i gula västar. En snabb räkning gav vid handen att 22 gula västar ska hålla ordning på de 50 som ska förvandlas från matgäster till åskådare. Handsprit står överallt och ingen släps in genom någon ingång utan rigorös kontroll att det är ett legitimt besök. Mediauppbådet kan räknas på ena handens fingrar.

A3 Basket Umeå värmer upp i väldigt orangea strumpor, byxor och svarta t-shirts. Hemmalaget Luleå Basket i helsvart, men med vita strumpor. Det är tio spelare på vardera sida.

Umeå-coacherna Janne Enjebo och Luke Haskell har kavaj. Luleås Robin Sandberg är ledigare klädd en halvtimme före match

Bloggen kommer senare att ge viss matchrapportering. Dock ej minut för minut då en del tid kommer att gå åt för annat, exempelvis att gå ner på golvet och fotografera.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.