Märkligt norrderby

Lördagens TV-sända norrderby i SBL herr blev av det märkliga slaget.

Jämtland Basket hemma i Östersund mot BC Luleå slutade med någon sorts arbetsseger för gästerna. Slut 68-80. Då hade ändå Luleå underläge i returtagningen (32-43) och ett miserabelt distansskytte (5 av 28 = 18% på treorna).

Nyckeln till BC-vinsten var att ta tillvara alla Jämtlands turnovers. 23 bortkastade bollar ledde till 30 poäng för gästerna.

Något om lagen och spelarna.
Jämtland; Utan fullsatta läktare verkade den rätta energin saknas. Inför 50 personer kunde Challe Barton (18) och Tavrion Dawson (17) göra poäng och Cyril Langevine kunde ta 18 returer. I övrigt inte mycket att hurra över. Sett till rollen verkade Barton vara gjuten för mer än ett korttidskontrakt, han såg bekväm ut,  spelade över 32 minuter och var mannen som skulle ha bollen i sista perioden.

BC Luleå: Nummer 400, alltså Luleå lagkapten Tim Kearney som skyltar för att Luleå stad firar 400 år, var stekhet som skytt (16 poäng). Axel Nordström gjorde allt och lite till (14 returer, 8 poäng, 7 assists och 4 steals). Före detta NBA-mannen Toure Murry fick i bollen några gånger mot slutet av matchen, men har 1 av 7 på treorna och agerar mest märkligt vad gäller försvar och inställning.

Jämtland–Luleå 68–80 (17–26, 16–14, 16–13, 19–27)
Jämtland: Charles Barton 18, Tavrion Dawson 17, Daniel Johansson 9, Cyril Langevine 8, Pierre Hampton 6, Anes Zekovic 5, RT. Guinn 3, Eugene Harris 2.
Luleå: Tim Kearney 16, Toure Murry 15, Antonio Davis Jr 14, Steven Davis 9, Adam Rönnqvist 8, Axel Nordström 8, Jonatan Arvidsson 8, Daniel Hansson 2.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.