Dawit i EM-bubblan

Det svenska herrlandslaget har på plats i Istanbul, Turkiet, börjat träningen och uppladdningen inför EM-kvalmatcherna mot Nederländerna och Kroatien.

Umeå BSKT:s Nathan Dawit är en av de svenska ligaspelare som kallats in i truppen – som fått lite annorlunda sammansättning i dessa Corona-tider. Det handlar om en handfull debutanter – varav lagkaptenen i Umeå är en.

Mitt i pandemin har förbundskapten Hugo Lopez utmaningen framför sig att på tre dagar svetsa samman ett lag med många nya ansikten.

– Jag tror att lagkemin är det viktigaste, eftersom vi har så många nya spelare. Vi ska hålla det enkelt, säger coach Lopez i ett pressmeddelande.

Senaste EM-kvalmatchen spelade Sverige i februari på hemmaplan inför 11.000 åskådare. Fredagens match mot Nederländerna avgörs i en ekande tom Sinan Erdem Arena i Turkiet.

– Olyckligt så har spelarna redan vant sig vid att spela framför tomma läktare. Globen var fantastiskt med den atmosfären vi hade där, men nu är det vad det är. Vi måste bara fortsätta och kämpa så gott vi kan, säger coach Lopez.

På söndag ställs Sverige mot Kroatien.

– Det är två kraftlag vi möter, säger coach Lopez. Det är första gången på 15 år vi möter Nederländerna i EuroBasket-sammanhang och matchen mot Kroatien är bara 48 timmar senare, säger Hugo Lopez.

Bilden: Nathan Dawit testar skott under träning inne i EM-kvalbubblan.
Foto:
Isac Solinaw, Sweden Basketball.

TV-tider:
Uppkast  Nederländerna-Sverige är på fredag kl 14:00, svensk tid. Matchen sänds på TV10 och ViaPlay.
Uppkast  Sverige-Kroatien är på söndag kl 18:00, svensk tid. Matchen sänds på TV10 och ViaPlay.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.