Klart: Guard ersätter forward

Södertälje BBK tappade svenska forwarden Amanda Kantzy, 188 cm, till CCC Polkowice i Polen. Nu är ersättaren klar – som blir guarden Dara Taylor, 171 cm.

Därmed gör amerikanskan comeback i SBBK och i svenska ligan. Förra säsongen i Södertälje snittade hon 11,8 poäng, 5,7 returer och 6,5 assists. Hon återvänder nu närmast från Grekland och EFAO Zografou där det dock bara blev två matcher på grund av Corona-stopp för grekiska ligan.

Den givna frågan är varför en stor forward ersätts med en pointguard?

– Det är alltid en chansning att ta in en spelare mitt under säsongen, att spelaren ska passa in i gruppen och hitta sin roll. Att Dara var här förra säsongen gör det mycket enklare, hon har dessutom tränat med oss den senaste månaden så hon är redan inne i det. Mikaela (Gustafsson) närmar sig comeback och då kommer hon kunna ta Amandas roll. Med Dara stärker vi upp vår bakplan ytterligare och får en spelare till som kan vara kreatör. Tror det även kommer ge utrymme för Sofia Hägg och Shawnté Goff för deras styrkor på ett tydligare sätt nu när Dara kan avlasta dem, säger SBBK-coachen Joakim Lantto i ett pressmeddelande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.