A3 tog inställda (?) tåget

I dessa tider är det inte bara basketmatcher som blir inställda – det kan även drabba tåg. Helt sensationellt kan det snöa på vintern i Sverige och det ställer till det.

Ledningen för A3 Basket Umeå hade med kort varsel vänt sig till SJ och köpt tågbiljetter för att ta sig till Norrköping för den tvärt inkastade bortamatchen mot Norrköping (tidigare Covid-inställd). På onsdagseftermiddagen sattes nog kaffet i halsen då nyhetsbullentinerna kom med braskande SJ-uppgifter att flera tåg ställts in, däribland nattåget söderut.

Efter ett par timmar i diverse telefonköer och hänvisningar fick A3-gänget nya uppgifter, SJ som gått ut med inställda turer skulle inte ens köra tåget de sålt biljetter till, utan att underleverantören VY hade hand om det. Och den firmans besked var att tåget nog ändå skulle gå. Klubbchefen Lotta Enjebo började garderingsboka flygbiljetter till torsdag morgon – men kunde slappna av något på kvällen då besked kom från Luleå att nattåget faktiskt avgått i riktning söderut.

Sent på kvällen kunde spelartruppen kliva ombord vid stationen i Umeå (bilden).

Förhoppningsvis blir inte tåget stående på vägen – uppkast i Stadium Arena, Norrköping, är planerat till 19:00 torsdag.

Vem vet, kanske matchen blir tuffare än resan för A3 Umeå – som ska göra sin första match efter ett utbrott av covid-19 i truppen som innebar att laget stoppades från spel i EuroCup. Karantän och inställda träningar har gällt.

– Vi har bara hunnit träna två hela pass med laget samlat och det har väl synts en del trötta ben, men vi kan bara ta det som det är och åker med tolv spelare, säger coachen Janne Enjebo.

På sin hemmaplan har Norrköping Dolphins bland annat besegrat Luleå Basket.

– Norrköping borta är en av de svåraste matcherna man kan hitta. Ett lag som gör det väldigt bra och karaktäriseras av att aldrig ge sig. De har bra spelare på alla positioner med olika hot så det gäller att klara av att försvara både färgen och trepoängslinjen, säger Janne Enjebo.

No­te­ra att…
… När lagen möttes i Umeå vann A3 med 95–92 efter förlängning.

Norrköpings coach Kevin Taylor Lundgren; ”A3 har nu vunnit åtta raka matcher och det kommer krävas en riktigt bra insats för att spräcka deras ”winning streak”. Vi behöver se till att ta bort deras guards Emma Stach och Janee Thompson bättre än förra matchen och samtidigt kunna hantera returtagningen mot de stora spelarna. Mycket press kommer hamna på våra guards att kunna hantera sina spelare en mot en för att ge våra stora spelare bra positionering på returtagningen, så vi kan vända spelet snabbt efter missade skott. Offensivt gäller det att orka hålla tempot uppe hela matchen.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.