Jerebkos klartecken

Jonas Jerebko är tillbaka i blågult efter åtta år. Denna dag har han själv bekräftat spel med landslaget på Instagram (bilden).

På Instagram skriver han: ”Det var ett tag sedan! Eftersom jag är kontraktslös kommer jag representera mitt land i det kommande EM-kvalet. Stolt och hedrad över att representera Sverige igen”,

–  Det betyder mycket för inte bara laget som får en direkt förstärkning av världsklass. Det betyder också att vi får se vår främste genom tiderna spela tillsammans med en grupp spelare som han har inspirerat och öppnat dörrarna för, men inte kunnat spela ihop med, säger landslagschef Fredrik Joulamo, som fortsätter;

– Jag vill inte att Jonas ska målas upp som en frälsare på något sätt. Han har haft en tid utan matchspel, och det vore orättvist att inbilla sig att han ensam ska ha ansvaret för vår kvalifikation till EM 2022. För det kommer krävas en stor prestation av hela laget, och i den prestationen kommer Jonas bidra med en stor del.

Sveriges återstående kvalmatcher spelas i ”bubbla” i Turkiet:
20 februari: EM-kvalmatch Turkiet-Sverige, 15.00 (svensk tid)
22 februari: EM-kvalmatch Sverige-Nederländerna, 15.00 (svensk tid)

2 kommentarer

  1. AdrianDantley

    Man kan kalla Sverige för C-nation och på global nivå är det kanske så men nu handlar det om att slåss med andra C-nationer om att ta en plats i EM-slutspelet.

    Man behöver vinna med 3 poäng mot Holland, Jerebko kan mycket väl bli tungan på vågen som får det hela att tippa över åt rätt håll.

    Turkarna lär sätta ihop ett bra lag, måste-matcher, hemmaplan, passande Eurloleague-schema och en historik av att använda Efes och Fener-spelare i landslaget. Räkna med Larkin.

    Det finns två spelare som har spelat i kvalet hittils som jag kan hålla med om är bättre än Jerebko, men i dessa sammanhang är han en absolut toppspelare och superstjärna. Han kommer bli hypad precis som Shengelia när han ställde upp för Georgien förra rundan och han bör också ha samma impact på laget som Shengelia.

    Jerebko är ett mycket repsekterat namn i basketeuropa, speciellt efter de två fina säsongerna han har gjort i Euroleague.

    Jag tycker det ska bli oerhört roligt att se Jerebko i landslaget igen, förhoppningsvis har Eriksson också möjlighet att komma och det ser ju rätt lovande ut för hans del.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.