Tuff tid för Umeå BSKT

Umeå BSKT har på något vis lyckats greja seger i tre av de fyra senaste matcherna – och har dessutom fått en massa kredd för sportsligt uppträdande i slutet av matchen mot Köping senast.

Om någon missat det så hände det med 49 sekunder kvar och ställningen 99-100. Köpings CJ Jackson hade blivit liggande utanför planen bakom baslinjen nere på Umeås planhalva. Enligt basketreglerna ska domarna inte blåsa av i det läget, Umeå valde då att avbryta sitt anfall, i stället för att gå för poäng med ”en man mer” lade Guim Exposito ut bollen över sidlinjen så att gästerna fick spelavbrott och kunde kolla till sin spelare (det visade sig att han hade kramp). Köping tackade såklart för gesten och kastade bollen tillbaka till Umeå när spelet återupptogs med inkast Köping.

Med detta lagt till handlingarna så står Umeå BSKT inför tuff vecka med matchande mot topplagen, ett möte med Norrköping och dubbel mot Södertälje.

– Vi kommer från fyra täta och bra matcher – nu kommer tre nya matcher på sex dagar. Det är en tuff tid för laget som även dras med skador.
men alla steppar upp och stämningen är bra, vi försöker fortsätta tävla och tar ett steg i taget, en dag i sänder och har fokus på nästa match, säger coach Boris Balibrea.

– Norrköping är enligt min åsikt ligans just nu klart bästa lag, ett välbalanserat lag med en enorm arsenal av olika sätt att göra poäng och spela stark defensiv.
Det blir väldigt tufft, men vi är i en bra fas, ska spela solitt och försöka ha option på att segerchans i slutminuterna. Det är ett mål, säger Umeå-coachen.

Norrköping Dolphins startade resan mot Umeå redan under måndagen.

Coach Mikko Riipinen till klubbens hemsida:
 – Vi måste vara redo på deras aggressiva försvar och kunna spela bra försvar på attackerna från deras guards. Vi behöver ta hand om bollen och veta vad vi ska kolla efter i anfall. Vi måste spela bra försvar både som lag och individuellt. Det är en tuff match vi har framför oss.

Matchguide SBL herr:
Umeå BSKT–Norrköping
Tid: Kl. 20:04 tisdag.
Plats: Umeå Energi Arena.

No­te­ra att…
… Norrköping Dolphins finns i toppen av ligatabellen.
… Umeå BSKT innehar åttonde och sista slutspelsplatsen.
… Sett till formkurva är båda lagen lika med tre vinster på fyra senaste omgångarna.
… Umeå saknar fortsatt Nathan Dawit (skada) och Germain Jordan (familjeskäl). I truppen i övrigt finns skador och skavanker av olika slag, exempelvis blir Nils Botold borta en period med knäproblem.
… Läget är 1-1 i säsongens tidigare inbördes möten.
Umeå vann hemma mot Norrköping med 108-107 på övertid. Även Dolphins vann på hemmaplan, då med klara 97-73.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.