Tidigt uppkast i Umeås rond 2

Fredagens rond 2 i Umeås kvartsfinal mot Södertälje startar tidigt med uppkast redan klockan 17.04 i Täljehallen.

Det var enorm skillnad i träffprocent i skyttet i första mötet – då fick Södertälje i 15 av 27 försök från trepoängsland, det är 55 procent. Även Umeå avlossade 27 försök från distans – men prickade bara rätt fem gånger, vilket är 18 procent.

– Vi vet att vi är ett sämre lag och det betyder att vi måste jobba hårdare och spela till oss fler avslut än Södertälje för att ha chans att vinna. I första kvartsfinalen lyckades vi skapa 19 fler avslut än våra motståndare, men tyvärr blir det alldeles för låg kvalitet, säger Umeås coach Boris Balibrea.

– Om vi inte steppar upp och tuffar till oss så vi kan matcha Södertälje i det fysiska spelet så blir det nog samma match som i onsdags en gång till. Därtill får vi hoppas att de får en sämre kväll i sitt skytte på fredag.

Bland få positiva delar för Umeå BSKT i statistiken fanns returtagningen, I första kvartsfinalen lyckades Umeå vinna returtagningen med 45–44, mycket tack vare Cole Welle som slet ned 17 returer. Där ligger Södertälje BBK:s fokus inför ronnd 2.

– Det stora som vi måste göra bättre till nästa match är returtagningen, vi släpper 22 offensiva returer, Cole Welle har tio offensiva returer. Så att det är nånting som vi måste steppa upp till matchen, säger Södertäljes coach Ludde Degernäs till klubbens hemsida.

Degernäs vill varna för att läget bara är 1-0 i matcher.
– Det är viktigt att inte slappna av. Vi spelar varje match för att vinna och vi spelar för att vinna på fredag också. Det viktiga är att vi kommer redo. Vi måste vara redo för att Umeå kommer supertaggade.

No­te­ra att…
… Umeå har svårt mot förstarankade Södertälje. Med grundserien inräknad fem förluster på totalt fem möten denna säsong. Första kvartsfinalen slutade 93-63.

x x x x x

Anledningen till att herrmatcherna spelas tidigare denna afton är att manegen ska krattas för det som kan bli avgörande SM-finalen – där Alvik Basket kan skriva historia med klubbens första guld på damsidan.
Läget är som bekant 2-0 i matcher mot Luleå Basket.

Damernas final sänds i SVT24 med start klockan 20:00. Kommentator: Peter Jonsson.
I Luleå lever ännu hoppet.
– Tar vi den matchen vänder hela serien. Då är det genast mentalt överläge för oss,  säger Luleås coach Robin Sandberg till tidningarna i Luleå.

x x x x x

Fredagens slutspelsmatcher;
Kl 17:04 SM-kvartsfinal 2:5 herrar, Södertälje BBK-Umeå BSKT, Täljehallen.
Kl 18:04 SM-kvartsfinal 2:5 herrar, Norrköping Dolphins-Köping Stars, Stadium Arena.
Kl 20:05 SM-final 3:5 damer, Alvik Basket-Luleå Basket, Åkeshovshallen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.