Femte raka för ettan

Grundserie-ettan Södertälje BBK håller stilen i SM-slutspelet. På lördagen kom femte raka seger.

Efter 3-0 i matcher i kvarten mot Umeå BSKT har SBBK öppnat semiserien mot Jämtland med att skaffa sig 2-0 mot Jämtland Basket.

Denne eftermiddag inledde gästande Jämtland ganska bra i Täljehallen och hade ledning med åtta poängs marginal fyra minuter in i tredje perioden. men från 44-52 på tavlan tog Södertälje över och presterade på drygt fem minuter en ”run” på 20-5 som alltså ledde till ledning 64-57.

Sedan säkrade SBBK segern genom att kontrollera tempot, spela på klockan och låta Trevin Parks glänsa –  matchens man levererade 27 poäng, 5 returer och 5 assists.

Serien flyttar nu till Östersund där rond 3 avgörs på tisdag.

SM-semifinal 2:7