Snacka om comeback

Förra säsongen skulle Sabrina Ionescu blir den nya stjärnan i WNBA och i New York Liberty – då råkade hon ut för en tidig fotskada, spelade bara tre matcher och fick hela säsongen förstörd. det blev då rejäl uppförsbacke för New York-laget som då hade Amanda Zahui som en av de spelare som skulle bära laget. Det blev bara två vinster 2020.

Nu är Ionescu tillbaka i spel och snacka om succécomeback när hon grejade premiärseger för Liberty. Hon levererade 25 poäng, 11 assists och 6 returer. Och när matchen skulle avgöras tog hon hand om affärerna inför cirka 1000 åskådare i nya hemmaarenan Barclays Center i Brooklyn.

Så här: New York låg under med 82-86 mot Indiana Fever med 47 sekunder kvar på klockan.
39 sek kvar: Ionescu sänker en trepoängare för 85-86.
31 sek kvar: En straffpoäng för Indiana till 85-87.
22 sek kvar: Ionescu sätter två straffkast för 87-87.
0,4 sek kvar: Ionescu skjuter en galen lång trea för vinsten med 90-87.

 

P.s.
New York vann sedan även returmötet i Indianapolis med Indianapolis med 73-65 mot Indiana Fever. Därmed har Liberty redan lika många segrar som på hela förra säsongen.

Till sist: Noteras att Sveriges enda WNBA-spelare Amanda Zauhi inte fanns i spel när hennes nya lag Los Angeles Sparks premiärföll med 71-94 mot Dallas Wings.

Vad gäller Klara Lundquist som fått ett kontrakt med Washington Mystics – så lär det dröja innan hon får chans att visa upp sig för att försöka ta en plats.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.