Silly: Bygger lokalt

Regerande svenska mästarna Luleå Basket tycks ha en klar strategi inför nya säsongen 2021/2022.

Laget byggs lokalt.

Klar är forwarden Allis Nyström – från kvartersklubben BK Vråken där Tunahallen varit en central punkt genom åren.

Klar är även guarden Felicia Camara Ponturo – även hon från BK Vråken.

– Med Felicia skapar vi en trygghet i det defensiva spelet. En lokal spelare som engagerar sig mycket i och runt basketen i Luleå. Hon har alla möjligheter att ta vidare steg i sin utveckling, säger klubbdirektör Christer Sehlin i ett pressmeddelande.

– Ytterligare en spelare som vi får behålla från förra årets lag och en som nu börjar bli väldigt rutinerad i både ligan och i Luleå Basket. Den defensiva spetsen som Felicia bidrar med tror jag det är få som har missat. Felicia har också tagit en större men också tydligare roll offensivt vilket gör detta till en väldigt viktig förlängning för oss. Vi har nu kommit en bra bit på vägen att skapa kontinuitet i det starka defensiva lag vi hade från förra året, säger coachen Robin Sandberg.

Luleå Basket har tidigare även presenterat forwarden Fanny Wadling, som visserligen är från Skuru Basket – men fanns innan college på BG Luleå.

Ett givet tips är att Luleå Basket kommer att förlänga med Josefin Vesterberg och Ellen Nyström – båda från BK Höken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.