Silly: Tillbaka i moderklubben

Landslagsmeriterade guarden gick förra säsongen för guld med Alvik Basket – det landade i SM-silver och en speltid på 18 min/match för Ellen Åström – som nu vänder tillbaka till moderklubben Södertälje BBK.

– Det känns superkul att få komma tillbaka till Södertälje, borta bra men hemma bäst liksom. Det som främst gjorde att jag ville komma tillbaka är satsningen som sker år efter i år Södertälje. Det är en seriös klubb som satsar på laget och individens egna utveckling, säger Ellen Åström i ett pressmeddelande.

Damlandslagets assisterande coach Viktor Bengtsson är tillbaka som head coach i SBBK efter pappaladighet. Han säger så här om att få tillbaka Ellen Åström i ligalaget för 21/22;

– Jag ser fram emot att jobba med henne igen. Ellen kommer bilda bakplan med Matilda Claesson och där kommer vi förstärka med en tredje så vi får en bra rotation. Ellen kommer spela mest PG där hon känner sig mest effektiv och kommer få en större roll än vad hon hade i Alvik senast. Ellen känns väldigt motiverad och jag är säker på att hon kan visa sin bästa basket kommande säsong,

– Vi vill flytta fram våra positioner och egentligen betyder det en högre tabellplacering med högre målsättning i slutspelet. Nu fokuserar vi på att rekrytera de stora spelarna som ska vara stommen i laget. De utländska spelarna kommer troligen in sist, säger Viktor Bengtsson om lagbygget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.