Lördagsmix

Damernas EM har gruppavgörande i morgon söndag. Klockan 15:00 är det bara att ratta in Sverige-Belarus på SVT. Teoretiskt kan Sverige både vinna gruppen och bli utslaget som fjärde och sista lag.
Blågult kan missa åttondelsfinal om Slovakien slår Spanien samtidigt som Sverige förlorar mot Belarus. Om Sverige vinner mot Belarus och Slovakien senare på söndagskvällen skräller mot Spanien – då är blågult som gruppetta direktklart för kvartsfinal.

Motstånd för Sverige i en tänkbar åttondelsfinal? Om blågult torskar mot Belarus och blir trea i grupp A är det troligen Italien som (tvåa i grupp B) som väntar i första slutspelsrundan. Vid vinst mot Belarus är blågult sannolikt grupptvåa och ställs då som det verkar mot Montenegro (trea i grupp B).

x x x x x

Helsingborg förlänger med 26-åriga guarden Isabell Finke som förra ligasäsongen snittade 22 min/match, fyra poäng, tre returer och en assist.
”Jag ser fram emot ytterligare en lärorik & kul säsong. Vi ska definitivt försöka göra bättre ifrån oss den kommande säsongen”, säger Finke till Helsingborg Basketbollklubbs facebooksida.

x x x x x

Hårdsatsande Jämtland Basket nådde SM-semifinal i våras och klarade samtidigt ekonomin i pandemin på ett bra sätt. Bokslutet visade på ”bara” minus 53 000 kronor.
– Jag är nöjd med resultatet, vi har inte haft de publikintäkter som vi brukar ha under en vanlig säsong. Men våra samarbetspartners har varit fantastiska och stöttat oss trots att de betalat för saker det kanske inte fått, säger omvalde klubbordföranden Micke Bernervall.

x x x x x

Högsbo har fått klart ned nytt kontrakt för en av de bästa försvarsspelarna i SBL Dam –  Louise Noaksson.  Den 27-åriga guard/forwarden snittade förra säsongen 29 min/match, åtta poäng, två returer och två assists.
”Härligt att Lojsan skriver på för ytterligare ett år. Vi behöver hennes energi i både anfall och försvar. En viktig pusselbit för att vi skall kunna vara det topplag vi vill vara.”, säger Högsbo Baskets sportchef Jonas Fredrikson.

x x x x x

Södertälje BBK:s herrlag tog sig igenom förra säsongen med smal trupp och det funkade fram till SM-final där det dock blev 0-4 mot Norrköping. Coach Ludwig Degernäs hoppas till nästa säsong att klubbens ekonomi ska tillåta mer bredd, plus en spelare för position fem.
– Förra året var inte ett fulländat lagbygge, även om grabbarna presterade, men vi behöver ha en vanlig centerspelare, så som jag spelat under alla mina år. Nu räckte inte pengarna till. Men en större amerikansk spelare som kan jobba under korgen och i försvaret. Namn har vi inte kommit till än, säger Degernäs till Länstidningen i Södertälje.

x x x x x

I NBA-slutspelet är det semifinalklart i väst. Phoenix Suns vs Los Angeles Clippers. Mest anmärkningsvärt med det är att grundseriefyran Clippers avgjorde kvartsfinalen mot grundserieettan Utah Jazz utan knäskadade stjärnan Kawhi Leonard. 4-2 i matcher fastställdes via 131-119 – mycket tack vare att Terance Mann klev fram med 39 poäng.

I öst ska semifinallagen vaskas fram via två ”game 7”.  Philadelphia 76:ers (1) har 3-3 mot Atlanta Hawks (5) och likaläge gäller även för Brooklyn Nets (2) mot Milwaukee Bucks (3). Nets kommer att tvingas spela sjunde avgörande utan ankelskadade Kyrie Irving, så någon måste kliva fram vid sidan av Kevin Durant om inte säsongen ska ta slut.

x x x x x

Svenske skarpskytten Marcus Eriksson bidrog i avgörande matchen med 15 poäng när hans Alba Berlin tog hem tyska ligaguldet efter 3-1 mot Bayern München.

x x x x x

I Belgien blev det finalförlust för Belfius Mons och coach Vedran Bosnic. Oostende tog titeln med 3-1 i matcher och bäste spelare i säsongens sista match var för Belfius den förre Umeå-spelaren Arik Smith med 15 poäng.

x x x x x

Uppdatering: I Spanien avgjordes finalen i bäst av tre matcher – svenske Jeffery Taylors Real Madrid föll med 0-2 mot Barcelona.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.