Silly: Ny import och ett par förlängningar

Inför återkomsten till ligan så bygger Östersund Basket vidare.

Senaste förvärvet är USA-guarden Kay Kay Wright som kommer från University of Central Florida, UCF Knights, där 23-åringen på 170 cm under senioråret (säsongen 19/20) snittade 17,4 poäng och 3,8 assists. På guardsidan har Östersund sedans tidigare spelare som Elena Popkey och Danielle Elvbo.

– Vi är mycket glada och förväntningsfulla i och med värvningen av Kay Kay. I henne får vi en spelare som har ett brett register och som kan göra poäng. Vi tror att hon tillsammans med Elena kommer att utgöra en bra bakplan för oss under denna säsong i ligan, säger sportchefen Hans Vågström i ett pressmeddelande.

Truppen just nu: Elena Popkey, Moa Edström, Stina Dahlin, Danielle Elvbo, Jonna Nilsson, Felicia Boström, Moa Lundqvist, Elsa Paulsson Glantz, Smilla Vågström, Liv Nord, Elsa Svensson, Neramou Jeng, Kay Kay Wright.

x x x x x

Mark Basket har klart med förlängning för lagkaptenen Jonna Almqvist – i höst 21 år, 174 cm egen produkt, shooting guard.

– Mark Basket är mycket glada över att Jonna gör ytterligare en säsong i ligalaget. Hennes sommarträning lovar gott inför säsongen. Jonnas starka distansskytte kommer kunna bli en överraskning för många i vinter. För laget betyder hon väldigt mycket då humöret alltid är på topp, säger coachen Frank Alm.

Truppen just nu:  Moa Halldorsdottir, Felicia Sörensen, Charlotta Dahl, Brittany Hernandez, Jonna Almqvist.

x x x x x

Luleå Basket fyller på truppen med dubbellicensierade Jenny Södersten, den Gammelstadsfostrade guard/forwarden, som mäter 175 cm, fyller 21 i höst och ska kombinera ligaspel med ettanspel. Förra säsongen blev det sex ligamatcher med styvt tre minutes inhopp i snitt.

– Jenny har varit med oss två säsonger och gjort väldigt bra inhopp. Jenny kommer ta en av våra dubbellicenser och spela både med oss och Luleå Stars. Jenny bidrar med mycket energi och är en stabil defensiv spelare, säger coach Robin Sandberg.

Truppen just nu:
Nyförvärv: Bria Goss (Satu Mare), Brooke McCarty-Williams (från uppehåll), Sofia Hägg (Södertälje), Fanny Wadling (University of Maine), Eira Borgh (Eos).
Förlängda kontrakt: Allis Nyström, Felicia Camara-Ponturo, Moa Erlandsson, Sandra Hedlund, Jenny Södersten.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.