Silly: Sista pusselbiten

Wetterbygden Sparks har hittat sista pusselbiten till truppen inför säsongen 21/22.

Nyförvärvet är Ashley Taia, 27-årig small forward på 183 cm från Brisbane Australien. Färska siffror finns från denna sommar, då Taia spelar med Logan Thunder i Australian State League NBL, visar på ett snitt av 13,9 poäng och 3,3 retuer på 27 min/match. I skyttet 35,8 procent från treoängsland.

Hon spelade närmast före det med Canberra Capitals i förstaligan WNBL och snittade 18 poäng under en förkortad säsong (13 matcher nove/dec 2020) pga pandemin). Hon var då lagkamrat med en gammal guldhjälte från Luleå – Brittany Smart.

– Jag har alltid velat spela professionell basket i Europa, så när jag fick möjligheten hos Wetterbygden i Sverige, så tvekade jag aldrig. Jag tror dessutom att spelet i Sverige passar väldigt bra för min spelstil där mitt skytte, atletism och storlek förhoppningsvis kommer till stor nytta för mitt nya lag och klubben, säger Ashley Taia till klubbens hemsida.

Wetterbygden Sparks fyra importer 21/22:
Taylor Brown (guard), Ashley Arlen (forward), Tyra Whitehead (center) och Ashley Taia (forward).

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.