Umeå-coachen om VM-kvalet

Umeå BSKT:s coach Boris Balibrea är en av de nya förbundscoacherna för svenska seniorlandslaget som inleder VM-kvalet sent i kväll torsdag. Det är inte bara första matchen i VM-kvalet utan också  första gången på över åtta år som Sverige möter välmeriterade Finland.

– Det kommer att bli en stor match som alla ser fram emot. Vi är supernöjda och stolta över sättet som laget jobbat under de här förberedelsedagarna. Tråkigt att Denzel (Andersson) och Melwin (Pantzar) inte kan vara med, men vid sidan av det är alla friska och vi har full trupp, säger Boris Balibrea.

– Vi förväntar oss en riktigt tuff match. Finland spelar inte bara den allra vackraste basketen, de har också ett mycket effektivt spel. Coachen har lett landslaget i över 20 år, de känner varann mycket bra och de har massor av alternativ i olika situationer och lösningar på alla sorters försvar.

– Vi måste vara solida och inte låta Finland styra med aggressivt spel och från trepoängslinjen. Det blir viktigt för oss att försöka kontrollera matchbilden, så vi får se, säger Boris Balibrea, som leder blågult tillsammans med Ludwig Degernäs, Mikko Riipinen och Joakim Källman.

Bilden: Boris Balibrea instruerar under förberedelselägret.
Foto: Svenska Basketbollförbundet.

x x x x x

Att döma av internationella förbundet FIBA:s VM-kvalsida blir det följande tolv blågula spelare som får byta om till matchen mot Finland;
Guarder: Ludde Håkanson, Tobias Borg, Johan Löfberg, Jonathan Person, Felix Terins.
Forwards: Chris Czerapowicz, Adam Ramstedt, Alexander Lindqvist, Nick Spires, Viktor Gaddefors.
Centrar: Simon Birgander, Mattias Markusson.
(Ej ombytta: Nathan Dawit, Elliot Cadeau, David Höök),

Finlands lag;
Guarder: Petteri Koponen, Sasu Salin, Edom Maxhuni, Jamar Wilson, Ilari Seppala, Topias Palmi.
Forwards: Shawn Huff, Mikael Jantunen, Elias Valtonen, Carl Lindbom, Juho Nenonen.
Center: Daniel Dolenc.
Coach: Henrik Dettman.

Uppkast kl 20:00. Matchen sänds på SVT24 och svtplay.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.