Umeås damer ur ligan

Efter en ny våg av skulder och lång tystnad kom till slut beskedet att Umeås ligadamer inte längre för ihop det ekonomiskt. A3 Basket försvinner bort från ligaspel.

Satsningen som tidigare gick under namnet Udominate Basket nådde sin största framgång 2019 då det blev SM-guld. 

För basket i Umeå innebär ligalagets avhopp att högst representerade damlaget blir KFUM Umeå i basketettan norra.

A3 Basket Umeå är inför säsongen 22/23 det fjärde laget som drar sig ur SBL Dam. Tidigare har Helsingborg, Wetterbygden och Borås gått samma väg.

En ny klubb har tillkommit då nybildade Sjuhärads Basket fick ok för att överta Borås ligaplats.

Mer läsning (PLUS): ”Tragedi att vi måste lägga ned damlag”

Förbundets besked:

”Svenska Basketbollförbundet har under senare tid fört en dialog med A3 Basket om föreningens ekonomiska situation, som bland annat innefattar stora skulder till Skattemyndigheten.

I samband med detta har en rad krav ställts på klubben kring redovisning av helheten, och också kring framtiden. SBBF har efterfrågat en total bild av föreningens skuldsituation, en budget, samt en organisatorisk/sportslig plan inför framtiden. Dessa uppgifter skulle legat till grund för ett styrelsebeslut om huruvida A3 skulle tillåtas delta i SBL Dam

A3 Basket har inte återkopplat på någon av de frågeställningar som rests, utan har i stället den 30/6 meddelat att de väljer att dra ur laget från SBL Dam.

SBL Dam kommer säsongen 22-23 bestå av 11 lag, och efter detta besked kommer spelprogram för SBL Dam och Svenska Cupen så skyndsamt som möjligt slutföras.”

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.