Silly: Forwards förlänger, finska in

Forwarden Johanna Prytz, 26 år och 187 cm, förlänger med Uppsala Basket. Det blir ligaspel och som Zennströmstipendiat vidare engelska-studier på universitetet.

Tidigare i karriären har Prytz spelat i svenska ligan med Järfälla, Solna, AIK och Mark, och testat spel ute i Europa i i Tjeckien, Belgien och Tyskland. Förra säsongen som var den första i Uppsala snittade hon  6,6 poäng på 26 min/match.

– Johanna är en viktig pusselbit i vårt lagbygge. Hon är en spelare som kan spela på flera positioner och har ett bra skott. Förra säsongen hade hon en stor roll i laget och jag ser fram emot att se vad hon har att erbjuda sin andra säsong i Uppsalalinnet, säger coach Chioma Nnamaka.

x x x x x

Forwarden Elin Johansson, 27 år och 184 cm, stannar i Högsbo Basket även säsongen 22/23.

– Stora förväntningar inför den kommande säsongen när det gäller denna spelare. Mycket kommer att handla om att hitta rätt och utveckla den bästa versionen av Elin Johansson som vi möjligtvis kan få ut i år, säger Högsbos coach Selma Delibasic.

x x x x x

Forwarden Lotta Vesiluoma, 25 år och 172 cm, blir nyförvärv till Alvik Basket.  Hon hämtas från hemlandet Finland och klubben Esboo där hon senaste säsongen snittade i runda tal 6 poäng och 4 returer. På meritlistan finns sel i seniorlandslaget i kvalet inför EM 2021.

– Det är fantastiskt att kunna presentera ytterligare en landslagsspelare till Alviks damlag. Lotta, som representerar det finska seniorlandslaget har flera av de kvaliteter som vi sökt efter. Lotta var också en av de första vi talade med när vi skulle starta vårt nya lagbygge. Vi är övertygade om att hennes snabbhet, säkra skytte och fina spelförståelse kommer ge laget en extra dimension, säger Alviks sportchef Mikael Wester.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.