Silly: Guldman åter i ligan

Forwarden Phil Carr.tog SM-guld med Norrköping 2021 – nu återvänder 26-åringen till den svenska ligan med kontrakt för Jämtland Basket.

Senaste säsongen fanns den 203 centimeter långe amerikanen i den italienska andraligan med UCC Assigeco Piacenza, där verkar det inte gått så bra, för noterat är bara 12 matcher med 16 min/match och i snitt 6,4 poäng + 3,7 returer.

Norrköping Dolphins hade intresse av att få tillbaka Carr – men det blir alltså spel i Östersund kommande säsong sedan Jämtland – enligt uppgift – lagt ett bättre bud.

– Vi tycker Phil motsvarar det vi har letat efter och vi får också ledarskap och en positiv personlighet till truppen. Han är en lagspelare i första hand och behöver inte sätta upp stora siffror själv för att vara effektiv samtidigt som han har de spetskvaliteter som gör oss mer slagkraftiga, säger Jämtlands head coach Adnan Chuk i ett pressmeddelande.

Därmed har Jämtland fyllt sin importkvot (fyra spelare) och har tolv spelare klara för truppen 22/23.

Importerna: Phil Carr, forward, Amir Smith, forward, RayQuan Evans, pointguard,  Landrius Horton, guard,

Svenskarna: Daniel Johansson, forward, Adam Johansson, guard, Anes Zekovic, guard, Nathan Amoran, forward, Moltas Gyllebring, guard, Gustav Vågström, guard/forward, Pierre Hampton, forward, RT Guinn, center.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.